Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Eğitim

Akçakoca Anadolu Lisesi kapanmıyor

Uzun zamandır kapatılacağı söylenen Kandıra'nın en eski ve en başarılı liselerinden olan Akçakoca Anadolu Lisesi’nde kayıtlar başladı.

19 Ağustos 2014 Saat: 14:32
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 10.262 kez okunmuştur

Akçakoca Anadolu Lisesi kapanmıyor
Akçakoca Anadolu Lisesi kapanmıyor
Kandıra Lisesi olarak bilinen ve geçtiğimiz öğretim yılında ilk defa Anadolu Lisesi olarak hizmet veren Akçakoca Anadolu Lisesi’nin, müfettiş kararıyla kapatılacağı söyleniyordu. Kandıra’da öğrenim veren iki tane Anadolu Lisesi’nin birleşmesine karar verildiği ve okul binasının imam hatip ortaokuluna devredileceği de söylentiler arasındaydı. Konudan rahatsızlık duyan ve peşini bırakmayan Kandıra Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Aygün Aynagöz, oluşturduğu heyet ile konu hakkında araştırmalar yaptı. Heyetle birlikte yetkililerin kapılarını çalan Aynagöz, amacına ulaştı ve okulun taşınmayacağını basın açıklamasıyla duyurdu. KAYITLAR DURDURULMUŞTU Aynagöz, konu ile alakalı şu açıklamalarda bulundu; “Milli Eğitim Bakanlığı geçen yıl aldığı kararla lise statüsündeki okulları meslek liseleri ve akademik liseler olarak ikiye ayırmıştı. Kandıra’mızda iki tane olan Anadolu Lisesi’ni müfettiş kararı doğrultusunda tek Anadolu Lisesi’ne indirmek için Akçakoca Anadolu Lisesi müdürüne durumu bildirerek okulun taşınmasını istemiş ve yeni kayıt alınmasını durdurmuşlardı.
ERDOĞAN VE KÖKEN’E ZİYARET Kandıra Lisesi Mezunları Derneği olarak konunun araştırılması için Kandıra’dan bir heyet oluşturup Kandıra Kaymakamı Oktay Erdoğan ve Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken’i ziyaret ettik. Heyetimiz dernek yönetim kurulu üyeleri Recep Şenol, Cüneyt Özcan, Hasan Akalın, Ersin Çelebi, Kandıralılar Derneği Başkanı Erdoğan Görgün, ilk mezunlarımızdan Ahmet Güneş ve Kandıra eski belediye başkanlarımızdan İsmail Genç’ten oluştu. ÖĞRENCİLER TEŞVİK EDİLMELİ Gerekli mevkilere yaptığımız müracaatlarımızın ardından bu yıl Kandıra Akçakoca Lisesi’ne yeni kayıt alınacağı milli eğitim bakanlığının sitesinde yayımlanmış ve okula eksik olan öğretmen açığı tamamlanmıştır. Şuan bizlere düşen görev akademik anlamda eğitim görmek isteyen Kandıralı hemşerilerimizin okula kayıt yaptırmasını sağlamak için teşvik etmek olmalıdır. Bu konuda kime ne görev düşüyorsa kendini sorumlu kılmasını vicdani bir mesele olarak görmekteyim.”
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑