Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Siyaset

AK Parti’den İdlib için ortak açıklama

AK Parti İl Başkanı Ellibeş, Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın ile birlikte ilçe başkanları ve ilçe belediye başkanlarıyla bir araya gelerek İdlib’de dün gece meydana gelen saldırıyla ilgili ortak açıklama yaptı.

29 Şubat 2020 Saat: 10:55
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.316 kez okunmuştur

AK Parti’den İdlib için ortak açıklama
AK Parti’den İdlib için ortak açıklama

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Tahir Büyükakın ile birlikte ilçe başkanları ve ilçe belediye başkanlarıyla bir araya gelerek İdlib’de dün gece meydana gelen saldırıyla ilgili ortak açıklama yaptı.

MİSLİYLE KARŞILIK VERİLİYOR
AK Parti Kocael İl Başkanlığında gerçekleşen açıklamaya AK Parti Kocaeli Teşkilat Başkanı Av.Halit Çokan, Yerel Yönetimler Başkanı İbrahim Elgin, Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz ile Gençlik Kolları Başkanı Emre Kahraman da katıldı. Ellibeş, İdlib’deki saldırılara misliyle karşılık verildiğini ve şehitlerimizin kanının yerde bırakılmayacağını belirterek şunları söyledi: “Türkiye’nin toprak bütünlüğünü korumak, sınırlarını insansızlaştırıp eli kanlı terör unsurlarını buraya yerleştirerek ülkemize karşı tehdit oluşmasını önlemek amacıyla İdlib’te vatan nöbetinde olan Mehmetçiğimize dün gece gerçekleşen hain ve alçakça saldırının derin üzüntüsünü yaşıyoruz.”

TERÖRE KARŞI KARARLI MÜCADELE
“Türkiye, terörle mücadelede en kararlı dönemlerinden birini yaşıyor. Barış Pınarı Harekatı ve Fırat Kalkanı Operasyonları gibi İdlib’de de uluslararası hukuk kuralları içinde meşru müdafaasını yerine getiriyor. Bir yandan da rejim güçleri tarafından yok edilme korkusu yaşayarak göç etmek isteyen Suriyeli mültecilere güvenli bölge oluşturulması gibi son derece insani bir görev yerine getiriyor. 
Bütün dünyanın adeta kör ve sağır kaldığı bu bölgedeki insanlık dramının son bulması için atılan bu adıma karşılık, eli kanlı rejim güçlerinin Mehmetçiğimizi hedef alması kabul edilemezdir. Türk Silahlı Kuvvetleri dün geceden itibaren bu hain saldırıya misliyle karşılık veriyor ve vermeye devam edecektir.
Elbette şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaktır.”

SİYASİ BİR SORUN DEĞİL, VATAN MESELESİDİR

“Atalarımızın bu toprakları yurt edinmesinden bu yana içeriden ve dışarıdan gelen bütün saldırılara karşı nasıl birlik ve beraberlik içinde olduysak, bu acı olay karşısında da yine bir ve bütün olacağız. Bunu bir vatan meselesi olarak kabul ederek karalılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz.
Türkiye’ye diz çöktürmek isteyen karanlık güçlere fırsat vermeyeceğiz. 
Muhakkak ki, bu dönemde milletimizin arasına nifak tohumları ekmek, milletimizin fertlerini karşı karşıya getirmek isteyenler olacaktır.
Türkiye’nin neden Suriye’de bulunduğunu, yabancı ülkelerin iç işlerine karıştığımızı iddia edenler çıkacaktır.”

ÜLKEMİZE KARŞI TEHDİTLERİ 
BERTARAF EDİYORUZ

“Özellikle son yıllarda sınırlarımızın dibinde oluşan istikrarsız yönetimleri fırsat bilerek güçlenen terör örgütleri ülkemizin milli güvenliği ve sınır emniyetimiz için hayati riske sahiptir. Bu asla unutulmamalıdır.
Sınırlarımız ötesindeki bu mücadele başlatmamış olsaydı, topraklarımız içinde bu terör örgütlerinin daha rahat eylemler yapabileceğinin bir gerçek olduğu açıktır.
Rejimin ve arkasındaki güçlerin bölgeyi asıl sahiplerinden arındırarak insansızlaştırmaya çalıştığını unutmamalıyız. Burada istediği "temizliği" yapıp ülkemize ve milletimize düşman terör örgütlerine alan açmak istiyorlardı. Buraya yerleştirilecek terör örgütleri ile ülkemiz bu örgütlerle baş başa bırakılacaktı.”

BİR VE BERABER OLARAK MÜCADELE EDECEĞİZ
“İşte bu oyunu Türkiye bozdu.
Bütün bu mücadeleler insani amaçların yanında bu riskleri de bertaraf için çok önemliydi.
Türkiye’nin Suriye’de neden olduğunu sorgulamak, burada yaşanan insanlık dramına sessiz kalan ve Türkiye’nin terörle mücadelesine hiçbir destek vermeyen ülkelerin işi ve görevi değildir.
Kurtuluş Savaşı’nda, Çanakkale’de şehitlerimizin aziz kanlarıyla sulanmış bu mübarek toprakları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ne pahasına olursa olsun koruyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. 
Dün olduğu gibi bugün de hep birlikte bu mücadeleyi vermeye hazırız.
Bir kez daha şehit düşen kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anarken, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Türkiye güçlüdür. Her zorluğun üstesinden gelmeyi bir ve beraber olarak başarmıştır.”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑