Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Siyaset

AK Parti’de aday adaylığı için istifalar başlıyor

AK Parti, 2024 yerel seçimlerine güçlü bir şekilde hazırlanmak için teşkilatlarda belediye başkanı ve meclis üyeliğine aday adayı olacak isimlerin istifa sürecini başlattı. İlk olarak ilçe başkanlarından başlayan istifa süreci 1 Eylül olarak belirlen

31 Ağustos 2023 Saat: 06:00
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.481 kez okunmuştur

AK Parti’de aday adaylığı için istifalar başlıyor
AK Parti’de aday adaylığı için istifalar başlıyor

AK Parti’de geçtiğimiz hafta Ankara’da yapılan il başkanlar toplantısında yerel yönetim hazırlıkları kapsamında belediye başkan aday adayı olmak isteyen ilçe başkanlarının istifa süreci belirlendi. 1 Eylül itibariyle belediye başkan aday adayı olmak isteyen ilçe başkanlarının istifaları il başkanları tarafından alınacak. AK Parti Kocaeli teşkilatında 12 ilçe başkanın 6’sının belediye başkan adayı olmak için istifa etmesi bekleniyor. İlçe yönetimlerinde meclis üyeliği için istifa eden çok sayıda isim olduğu da öğrenildi.

İL BAŞKANI İSTİFALARI ALACAK
AK Parti 2024 yerel seçimlerine giderken teşkilatlardaki kadroların eksik olmaması için ilçe başkanları, ilçe yöneticileri ve il yönetiminden belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği için istifa edecekler için süreci belirledi. Kasım ayına kadar tüm istifa süreçlerini bitirip, atamalarını yapmayı hedefleyen AK Parti, ilk olarak ilçe başkanlarından başladı. İlçe başkanları 1 Eylül itibariyle istifalarını il başkanına verecek. Kocaeli’de bulunan 12 ilçenin başkanlarından istifa edecekler belli oldu.

SON İSTİŞARELERİ YAPACAKLAR
Belediye Başkanlığı için istifa edecek isimler İzmit İlçe Başkanı Muharrem Tutuş, Darıca İlçe Başkanı Ufuk Acay, Çayırova İlçe Başkanı Servet Günay, Karamürsel İlçe Başkanı Sait Mete, Kandıra İlçe Başkanı Erol Ölmez, Gölcük İlçe Başkanı Çetin Seymen’in 1 Eylül itibariyle istifa etmelerine kesin gözüyle bakılıyor. 6 ilçe başkanının bugün son kez İl Başkanı ve teşkilatları ile istişare etmeleri ve kesin kararlarını vermeleri bekleniyor.

YENİ BAŞKANLAR ATANACAK
İlçe başkanlarının istifasının alınmasından sonra ilçelerde ilçe başkanları için temayül yoklaması yapılması bekleniyor. Yapılacak temayül yoklamalarının ardından öne çıkan isimlerin AK Parti İl Başkanı Şahin Talus tarafından genel merkeze götürülerek burada Teşkilat Başkanı ile yapılacak görüşmelerin ardından ilçe başkanının belirlenmesi bekleniyor. İlçe başkanı belirlendikten sonra ilçe yöneticilerinin istifa sürecinin başlayacağı belirtiliyor.

TALUS GÖRÜŞMELER YAPACAK
İlçe başkanlarının istifa tarihinin belirlenmesinin ardından ilçe ve il yöneticilerinden belediye başkanı na da belediye meclis üyesi aday adayı olmak isteyenlerin de istifası alınacak. AK Parti İl Başkanı Şahin Talus’un bu hafta ve önümüzdeki hafta tüm ilçelerin yönetimlerini gezerek yöneticilerin istifa süreci ile ilgili görüşmeler yapması bekleniyor. AK Parti’de ilçe yönetimlerinde belediye başkanlığı ve meclis üyeliği aday adaylığı için çok sayıda ismin istifa etmesi bekleniyor. İstifanın ardından hızlıca yeni yöneticilerin belirlenerek tüm teşkilatların tam kadro seçime hazırlanması planlanıyor.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑