Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Abonman kart ile şehir içi 5 TL

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği abonman kart ile indirimli kent karta sahip vatandaşlar, şehir içi ulaşıma 7 TL yerine 5 TL ödüyor.

11 Eylül 2023 Saat: 12:45
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.221 kez okunmuştur

Abonman kart ile şehir içi 5 TL
Abonman kart ile şehir içi 5 TL

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Abonman karttan yararlanacak öğrenci, öğretmen ve 60 yaş üstü indirimli karta sahip vatandaşlar için yeni tarife belirledi. 1 kontör bedeli olan 25 kuruştan vatandaşlar şehir içi binişe 7 TL yerine, 20 kontör yani 5 TL ücret ödeyecek. Vatandaşlar yükleme işlemlerini eski usul olarak yalnızca Kocaelikart yükleme bayilerinden yapabilecek. Abonman karttan indirimli faydalanmak isteyen vatandaşlar seyahat kartları ofislerinden yeni abonman kartlarını çıkarabiliyor. Eski öğrenci, öğretmen, 60 yaş üstü indirimli Kocaelikart’larını iade ederek kart değişim işlemi yapabiliyor.

NAKİT YÜKLEME
Abonman kontör yükleme işlemi yalnızca Kocaelikart yükleme bayilerinden ‘abonman paketi yükleme işlemi’ belirtilerek nakit olarak gerçekleştirilebiliyor. İnternet üzerinden online olarak ve kent kart dolum cihazları ile abonman kontör yükleme işlemi yapılamıyor. Kocaelikart yükleme bayii bulunmayan noktalarda kontörü biten kart sahiplerinin indirimli olarak nasıl yararlanılacağına dair bir açıklama yapılmadı.

1 KONTÖR 25 KURUŞ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Ulaşım Park otobüslerinde, özel halk otobüslerinde, tramvay ve deniz ulaşım araçlarında kullanabilecek abonman karta 125 TL’ye 500 kontör, 250 TL’ye 1000 kontör, 375 TL’ye 1500 kontör yükleniyor. Abonman indirimli kontör sayısı kullanılan hatlara göre değişiklik gösterirken 1 kontör bedeli 25 kuruştan şehir içi otobüs binişleri 20 kontör, 435 MR 53 kontör (13,35 TL), İstanbul’a giden vatandaşların sıklıkla kullandığı hat 200 100 kontör (25 TL), hat 250 53 kontör (13,35 TL) olarak işlem görüyor. Abonman kartın ikinci basımında mevcut kart bakiyesinden indirimsiz kesinti yapılıyor.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑