Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Eğitim

AB Projesi Kandıra’da sona erdi

Avrupa Kültürel Mirası Ortak Noktaları Projesi kapsamında faaliyetlerde bulunan 5 ülke temsilcisi, programın son değerlendirme toplantısını gerçekleştirmek ve sertifikalarını almak üzere Kandıra Halk Eğitim Merkezi’nin misafiri oldu

5 Mayıs 2014 Saat: 18:01
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 8.327 kez okunmuştur

AB Projesi Kandıra’da sona erdi
AB Projesi Kandıra’da sona erdi

Masrafının tamamı AB fonlarıyla karşılanan Hayat Boyu Öğrenme Projesi kapsamında Kandıra’ya gelen Polonya, Romanya, Belçika, İspanya ve Yunanistan temsilcileri, Kandıra Mavi Köşe Kahvaltı ve Izgara Tesisleri’nde düzenlenen yemekle son kez bir araya geldi. Düzenlenen Avrupa Kültürel Mirası Ortak Noktaları programına Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, İlçeMilli Eğitim Müdürü Mustafa Yağız, Halk Eğitim Müdürü İsmail Birdane, öğretmenler ve temsilciler katıldı.
İNSANLIĞIN ORTAK MİRASI Kandıra’ya gelen temsilciler ev sahibi Kandıra Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından folklor gösterileri ile karşılandı. Halk oyunları ile eğlenen ve halay çeken temsilciler, ardından düzenlenen akşam yemeğine geçti. Düzenlenen yemekte konuşma yapan Başkan Köken, “Kuşaktan kuşağa geçen örf adet ve gelenekler toplumların kültürel mirasının özünü oluşturur. İlçemiz Helenistik dönemden bu güne çeşitli kültürlere ev sahipliği yapmış bir ilçedir. Yerel yönetimler olarak geçmişten bu güne tarihten bize ne kaldıysa insanlığın ortak mirası olarak kabul edip sahip çıkıyor, kültürel mirasımızın geleceğe taşınması için çalışıyoruz’’ dedi. Ardından proje temsilcileri protokol üyelerinden sertifikalarını aldı.
PROJE SONA ERDİ Yapılan programın ardından temsilcilerin Kerpe Gökhan Otel’de konakladıkları ve dört günlük programlarının içinde Kocaeli’nde de bir dizi etkinlik programına davetli oldukları öğrenildi. Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 7 ülkenin birbirlerini tanımak ve kültürlerini tanıtmak amacıyla gerçekleştirdikleri Avrupa Kültürel Mirası Ortak Noktaları projesi Kandıra’da yapılan toplantıyla sona ermiş oldu.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑