Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Eğitim

81 ilde engelli bakım merkezleri açılacak

Özel Harun Öztaş Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin açılışına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, ailelerin işleri olduğunda engelli çocuklarını gönül rahatlığıyla bırakabileceği engelli bakım mer

30 Aralık 2015 Saat: 18:02
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.588 kez okunmuştur

81 ilde engelli bakım merkezleri açılacak
81 ilde engelli bakım merkezleri açılacak

Özel Harun Öztaş Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Kandıra’nın Akdurak Mahallesi Tandoğan Caddesi üzerinde eğitim ve öğretime açıldı. Açılış törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kandıra Kaymakamı İsmail Çiçek, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, AK Parti Kandıra İlçe Başkanı Yunus Özder, Kandıra Engelliler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Akşit, kurum idarecileri, sivil toplum örgütleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

REHABİLİTASYON MERKEZLERİ ÇOĞALACAK

Özel İstanbul Fetih Mehter Takımı’nın konserleriyle başlayan açılış töreninde konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, devletin engelliler için çok ciddi yardımlarda bulunduğunu belirterek, “Bu devlet sosyal devlet olma noktasında büyük mesafeler kat etti. Bundan sonra yine toplumun her katmanını kucaklamaya devam edeceğiz. Rehabilitasyon merkezlerimiz çoğalacak. Anneler çocuklarını getirebilecek, özel eğitimden geçirebilecekler. Engelli çocuklarımızla birlikte hayatı kucaklayacağız ve üretken bir birey yapıp Türkiye’ye katma değer sağlayacağız. Özel çocuklarımızın ve ailelerinin her zaman yanında ve emrindeyiz” mesajı verdi.

ENGELLİ BAKIM MERKEZLERİ AÇILACAK

Konuşmasında 81 ile engelli bakım merkezlerinin yapılacağını da müjdeleyen Özdağ, “13 yıl boyunca engelli kardeşlerimize hayatı kolaylaştırmak için büyük reformlar yaptık. Engellilere bakım ücretleri verilmesi, engellilerin kullanmış oldukları aletlerin ve malzemelerin ücretsiz veya düşük ücretli olması noktasında büyük adımlar atıldı. Şimdi engelli bakım merkezleri oluşturuyoruz. Anne ve babaların engelli çocuklarını çarşıya pazara giderken bırakabilecekleri merkezler yapılacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 4 ilimizi pilot bölge seçti. 81 vilayette engelli bakım merkezleri oluşturacağız. Hem engelli kardeşlerimizin hem de ailelerinin rahatlığı için elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

200 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRÜYOR

Özel Harun Öztaş Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin Kurucu Müdürü Harun Öztaş, yaptığı konuşmasında kurum ile ilgili bilgiler verdi. Öztaş, “Açılışta emeği geçen herkese özellikle kurucularımız Engin Buluğ ve Hilmi Uysal'a kurumumuz adına teşekkür ederim. Kurumumuz 17 personelimiz ve 200 öğrencimiz ile eğitim öğretime başlamıştır. Kurumumuzda zihinsel engelliler, işitme engelliler, yaygın gelişimsel bozukluk ve özel öğrenme destek eğitim programları uygulanmaktadır. Eğitimimiz devlet destekli olup velilerimize ücretsiz sunulmaktadır. Öğrencilerimiz okulumuzda paylaşmayı, sevgiyi, şefkati öğrenmekle birlikte akademik alanda gelişmekte ve vatanına milletine hayırlı bireyler olarak yetiştirilmektedir. Engelli bireylere eğitim vermek zor ve meşakkatli bir iştir. Bu yola gönül vermiş siz değerli konuklarımıza canı gönülden teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. Ardından okunan dualar eşliğinde açılış kurdelesi kesildi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑