Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Sağlık

426 öğrencinin zehirlenmesinden yetkililerin ders çıkarması gerek

Kocaeli Gıda Mühendisleri Odası, geçtiğimiz Çarşamba günü Kandıra'da 15okuldan 426 öğrencinin zehirlenmesiyle meydana gelen olayın bir daha yaşanmaması için yetkilil...

11 Mayıs 2009 Saat: 22:15
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.426 kez okunmuştur

426 öğrencinin zehirlenmesinden yetkililerin ders çıkarması gerek
426 öğrencinin zehirlenmesinden yetkililerin ders çıkarması gerek

Kocaeli Gıda Mühendisleri Odası, geçtiğimiz Çarşamba günü Kandıra’da 15okuldan 426 öğrencinin zehirlenmesiyle meydana gelen olayın bir daha yaşanmaması için yetkililerin, bu durumdan ders çıkarması gerektiğini söyledi.

 

Kandıra’da 14 Ocak 2009 Çarşamba günü Mavi Köşe isimli firmasının yemek servisi yaptığı 15 okuldan 426 öğrenci, yedikleri yemeklerden zehirlenerek hastanelik olmuşlardı. İl genelinden büyük tepki çeken ve velileri adeta isyan ettiren bu olayla ilgili olarak Kocaeli Gıda Mühendisleri Odası, önemli bir açıklama yaptı. Kocaeli Gıda Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Mehmet Akif Şen, zehirlenme olayının kendilerini de üzdüğünü de belirterek,” Oda olarak temennimiz olur ki bir daha bu tür sıkıntıların oluşmaması için yetkililer olaydan bir ders çıkartıp gerekli boşluğu doldurmalıdırlar” dedi.

 

İlginç İddia

Oda olarak” Milli Eğitim Müdürlüklerinin de gıda mühendisi istihdamı konunun üzerinde son 8 aydır konunun üzerinde durduklarını ve bunu kamuoyu ile paylaştıklarını söyleyen Şen” Edindiğimiz bilgilere göre söz konusu zehirlenmelerin meydana geldiği okulda yemeğin dağıtımını yaptığı, bu işin eğitimini almadan çalışmaktadır. Ayrıca yemek dağıtım işinin hacrinde bu personelin okulun temizliğini de sağladıkları yönünde duyumlarımız vardır. Yemek üretimden tüketilinceye kadar geçen bir süreç olduğu için her konu da çalışanın bu konuya titizlikle yaklaşması gerekmektedir. Yemek dağıtımı yapan personelin özellikle kalabalık ortamların temizliğinde çalıştırılmaması gerekmektedir” şeklinde konuştu.

 

Uzman kişiler kontrol etmeli

Yemek dağıtımı yapan dağıtıcı personel için uyulması gereken konulara değinen Şen,” Her yıl akciğer grafisi, boğaz kültürü kontrolleri yapılmalıdır. Her altı ayda bir gaita kontrolüne bakılıp hastalık taşıyıp, taşımadığı kontrol edilmemelidir. Üç ayda bir fiziksel olarak doktora görünmelidir. Fakat, burada en önemli unsur bu ve benzeri muayenelerin yapılıp yapılmadığı kontrol edilmelidir. Bu işin uzmanı yemek alım ihalesinde görevli gıda mühendisi olması öğrencilerin yemek alım işinin daha uzman kişiler tarafından kontrol edilmesini sağlamaktır” dedi.

 



       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑