Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Eğitim

4 yıllık üniversite binası nasıl yapılıyormuş?

Komşu ilçemiz Kaynarca, bizden önce davrandı, 4 yıllık üniversiteyi ilçelerine alarak binalarını yapmaya başladı. Kandıra ise 4 yıldan beri bırakın bina yapmayı tadilat için bir çivi bile çakamadı.

15 Mayıs 2013 Saat: 00:02
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 10.308 kez okunmuştur

4 yıllık üniversite binası nasıl yapılıyormuş?
4 yıllık üniversite binası nasıl yapılıyormuş?
4 yıl önce Kandıra’ya 4 yıllık üniversite açılacağı siyasetçi ve idareciler tarafından ilçe halkımıza müjdelenmişti. O günden bu güne 4 yıl gibi bir zaman geçmesine rağmen Kandıra’ya hala 4 yıllık üniversite açılamadı. Kandıra’da 4 yıllık üniversitenin açılması uygun görülmüş yer olmadığı için Kandıra’da eğitim ve öğretime başlayamamıştı. Kandıra’da bir grup esnaf komite oluşturarak Kandıra Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şaban Şenol öncülüğünde Kandıra’da üniversiteyi açabilmek için yer arayış içerisine girmişlerdi. O günlerde oldukça da başarılı olmuşlardı. ÜNİVERSİTE AÇILAMADI Kandıra Çarşı Mahallesi İzmit Caddesi üzerinde bulanan üniversiteye ait eski tekel binasının onarılması komite üyeleri tarafından en uygun yer olarak tespit edilmişti. Buranın onarımı için 150 bin lira gibi bir masraf gerekiyordu. Ne bu para bulunabildi ne de Kandıra’ya 4 yıllık üniversite 4 yıldan beri açılabildi.
KAYNARCA'YA YAPILDI Komşu ilçemiz Kaynarca’nın 4 binin üzerinde nüfusu olmasına rağmen, 4 yıllık üniversiteyi ilçesine getirmek için siyasetçiler, idareciler ve iş adamları bir araya gelerek mükemmel bir bina yaptılar. Yıllar önce iki yıllık üniversiteyi ilçelerine kazandıran Kaynarcalılar, 4 yıllık üniversiteyi ilçelerine kazandırmak için tek yumruk oldu. Tüm idareci, siyasetçi, iş adamları, esnaflar ve hayırsever vatandaşlar şimdilerde Kaynarca’ya bacasız fabrika kurmak için var gücüyle çalışıyorlar. Kaynarca’dan 10 bin nüfus fazla olmamıza rağmen Kandıra’ya gelen 4 yıllık üniversiteye bırakın bina yapmayı tadilat için 150 bin lirayı bile bulamamız büyük bir ayıptır. YER TAHSİS ETMİŞTİ İlçemizin tanınmış simalarından Cansever ailesinin bireylerinden Volkan Cansever, 4 yıllık üniversitenin ilçemize yapılması için 10 dönüm yer tahsis etti. Bağışlanan bu yere hiçbir idareci ve siyasetçinin ilgilenmemesi büyük üzüntü veren bir durum. Cansever’in üniversite için bağışladığı yer Orhan Mahallesi Ahmetali Caddesi tapu kadastro müdürlüğünün yanında. Kandıralıyız diyen tüm iş adamlarının, hayırseverlerin ve esnafların ilçemize 4 yıllık üniversiteyi kazandırmak için destek ve ilgilerini bekliyoruz. Gerçekten Kandıra’nın kalkınmasını ve gelişmesini istiyorsak Kaynarca’yı kendimize örnek alırız.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑