Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Adliye

2B talanı iddialarını muhtar yalanladı

Önceki Hafta Gazete Kocaeli Kandıra Temsilciliği’ne gelen mail ve telefonlar da Yağcılar Köyü’nde bulunan orman arazileri iş makineleriyle açılarak 2B arazisi statüsüne sokulduğu iddia edilmişti.

4 Temmuz 2012 Saat: 21:03
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 15.622 kez okunmuştur

2B talanı iddialarını muhtar yalanladı
2B talanı iddialarını muhtar yalanladı
Yağcılar Köyü Muhtarı Şerafettin Gökçe ve Avdan Köyü Muhtarı Orhan Ünsal söz konusu iddiaları yalanladı.Yağcılar Köyü’nde Kubuzluk altı, Çallar, Akçaova Altı sırtları, Babageyin, Tufan Dere mevkilerinde bulunan ormanlar iş makineleriyle açılarak üzerinde bulunan Ardınç, Gökçe ve Taflan gibi ağaçlarda sökülerek traktörlerle sürülüp, bu şekilde orman alanı tarlaya sokulduğu iddia edilmişti. Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan, AKP İlçe Yönetim Kurulu üyesi Ergün Kan, Yağcılar Köyü Muhtarı Şerafettin Gökçe ve bir grup kişi Akçaova Orman Bölge Şefliği’ni ziyaret ettiği de iddialar arasında yer alıyordu.
İDDİALAR ASILSIZ Akçaova Orman Bölge Şefliği Yağcılar bölgesinde iş makineleriyle ağaçların sökülerek tarla yapıldığı ihbarı üzerine Orman Bölge şefliği 11 farklı alanda tutanak tuttuğu iddialarını geçen hafta köşeme taşıyarak sizlere duyurmuştum. Yağcılar Köyü Muhtarı Şerafettin Gökçe ve Avdan Köyü Muhtarı Orhan Ünsal gazetemizi ziyaret ederek bu iddiaları yalanladı. Gökçe, “Köyümüzde iddia edilen 2B talanı asılsız ve yersizdir. İddia edilen bölgede ki bazı araziler 25-30 yıldan beri fındıklık olarak kullanılıyor. Bu ihbar ve şikayette bulunan kişiler kendi aralarında husumetler sonucu Orman İşletmeye ve bazı alanlara şikayette bulunmuşlar” dedi. ORMAN DEĞİL FINDIKLIK Alanın ormanlık olmadığını vurgulayan Gökçe, “Allah aşkına 25-30 yıldan beri fındık bulanan bir tarla nasıl orman olur. Köyümüzde 2B çalışmaları şu günlerde sürüyor. Bu iddialar ileriki günlerde doğru olup olmadığı zaten gün yüzüne çıkacak. Bu konuda ihbarda bulunan kişiler kendi aralarındaki musibet sonrasında asılsız ihbarlarda bulunmuşlardır. Biz köy muhtarlığı olarak böyle bir olaya müsaade etmeyeceğimizi, yasalar doğrultusunda hareket ettiğimiz aşikardır. Bu tür iddialar asılsız ve yersizdir” dedi.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑