Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Eğitim

293 çiftçiye “Bereketli Topraklar” sertifikası

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin tarımda damla sulama sisteminin yaygınlaştırılması ve ekonomik açıdan daha fazla gelir getiren ürünlerin yetiştirilmesi amacıyla hayata geçirdiği AB Projesi’nin kapanış töreni gerçekleştirildi.

19 Ekim 2012 Saat: 00:03
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 9.230 kez okunmuştur

293 çiftçiye “Bereketli Topraklar” sertifikası
293 çiftçiye “Bereketli Topraklar” sertifikası
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başklanlığı AB ve Dış İlişkiler Şube Müdürlüğünün hayata geçirdiği proje kapsamında Sucu Ali Köyü’nde gerçekleşen törende Bitkisel Üretim Teknikleri eğitimi alan 293 çiftçi sertifikalarını Başkan Karaosmanoğlu’nun elinden aldı.
TÖRENE KATILIM YOĞUN OLDU Köye Hizmet Şube Müdürlüğü Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Şefliği uzmanlarının eğitim verdiği salonun ve uygulama sahasının da bulunduğu Kandıra’nın Sucu Ali Köyü’nde gerçekleşen törene Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan, Büyükşehir Başkan Danışmanı Nermin Tol, Kocaeli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Şube Müdürü Abdullah Öztürk, Büyükşehir Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Cenan Turan, Kandıra dernek başkanları, muhtarlar, çok sayıda çiftçi ve vatandaş katıldı.
GÖÇLER TERSİNE DÖNDÜ Kandıra İlçesi Arıklar Göleti’nden sulama yapılan 14 köyde 18 ay boyunca damlama sulama yönteminin yaygınlaştırılmasını kapsayan proje kapsamında düzenlenen törende konuşan Başkan Karaosmanoğlu köylerin kaderinin tersine döndüğünü ifade etti. Atık Kocaeli’de Şehir merkezinde yaşayan vatandaşların köylere göç ettiğini vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu” Karamürsellimiz, Kandıralımız artık köyden şehre göç etmiyor. Köylerde hayata geçirilen hizmetler, vatandaşlarımızı cezp edip, köylere dönmesini sağlıyor” dedi.
KÖYLÜMÜZÜN DE ÇABASI LAZIM Başkan Karaosmanoğlu köylerdeki tarım çalışmalarının önemine değinerek” Büyükşehir Belediyesi olarak köylerde tarımı ve hayvancılığı geliştirmek için hayata geçirdiğimiz projelere devam edeceğiz. Bu hizmetlerin verimliliği köylümüzün, çiftçimizin çalışmasıyla değerli olacak. Köylümüzün çabası ile bu hizmetler, topraklar yeşerecek. Köylerimiz toprağın bereketinden istifade edecek. Böylece vatandaşlarımızın geçimi artacak, Kocaeli’miz, Türkiye’miz kalkınacak” dedi.
GENÇLERE ÇAĞRI İnsan hayatı devam ettiği sürece tarımın, ziraatin olacağını hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu “ Gençlerimiz asgari ücretle çalışmak yerine tarımla uğraşmalarını öneriyorum. Kocaeli sanayi bölgesi ama bereketli toprakları var. Bu bereketli topraklarda gençlerimiz bilimin, aklın gereğini yaparak toprağı değerlendirmeli. Akıllarını kullanan gençlerimiz toprağı işleyerek asgari ücrette aldıkları paradan çok daha fazlasını kazanabilir.” Şeklinde konuştu.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yürütücü olduğu Kocaeli’de Tarımsal Sulama Yöntemlerinin Modernizasyonu Projesi’nde Kandıra Belediyesi, Arıklar Sulama Birliği, Kocaeli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Yunanistan Akademisyenler Birliği ve İtalya Chieti Tarım ve Sanayi Ticaret Odası ortaklığı ile gerçekleştirildi.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑