Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

2023 seçimlerinde Kocaeli'nde kaç milletvekili çıkacak?

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 2023 seçimlerinde Kocaeli'de kaç milletvekili çıkacağı belli oldu. Karara göre Kocaeli'de milletvekili sayısı 13 olarak belirletildi.

26 Ocak 2023 Saat: 01:40
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 792 kez okunmuştur

2023 seçimlerinde Kocaelinde kaç milletvekili çıkacak?
2023 seçimlerinde Kocaeli'nde kaç milletvekili çıkacak?

2023 seçimlerine az zaman kalırken seçim süreciyle ilgili kararlar da alınmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 seçim tarihini açıklamıştı ve Kabine sonrasında da seçim tarihine ilişkin detaylı konuştu.

"Milletimiz 73 yıl sonra aynı gün altılı masaya yanıtını verecek" diyen Erdoğan, vatandaşları seçim ne zaman arayışına geçirdi. Kabine toplantısı ardından yaptığı açıklama ile Cumhurbaşkanı Erdoğan, akıllarda 2023 seçim tarihi 14 Mayıs Pazar günü mü olacak soru işaretini oluşturdu.

2023 seçimlerinde hangi ilde kaç milletvekili çıkacağı kararını YSK, Resmi Gazete'de yayımladı. Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından yayımlanan kararda, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) görev yapacak 600 milletvekilinin illere göre dağılımı belirlendi.

Dağılımın ve oluşturulan seçim bölgelerinin, Türkiye İstatistik Kurumu'ndan ( TÜİK) alınan güncel nüfus verilerine göre yapıldığı bildirildi. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 2023 seçimlerinde Kocaeli'de kaç milletvekili çıkacağı belli oldu. Karara göre Kocaeli'de milletvekili sayısı 13 olarak belirtildi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑