Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Eğitim

“2 sene oldu! Artık ayağa kalk Kandıra!”

6 milyon TL değerindeki 25 dönümlük arazisini Kandıra’ya 4 yıllık fakülte yapılması için bağışlayan Cansever ailesi, 2 yıl geçmesine rağmen üniversite yapılmamasına tepkili.

21 Eylül 2018 Saat: 08:38
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 8.880 kez okunmuştur

“2 sene oldu! Artık ayağa kalk Kandıra!”
“2 sene oldu! Artık ayağa kalk Kandıra!”

Bilindiği gibi Cansever ailesi, 6 milyon TL değerindeki 25 dönümlük arazisini Kandıra’ya 4 yıllık fakülte yapılması için Kocaeli Üniversitesi’ne bağışlamıştı. Kandıra Orhan Mahallesi Ahmatlı mevkiinde yapılacak olan Rahmiye­-Mehmet Cansever Yerleşkesi için Kandıra Belediyesi’ne bağışlanacak yerle birlikte toplamda 30 dönüme yakın yer bağışlayan Cansever ailesi, Kandıra’nın bekası için çok önemli bir adım atmıştı. Yaklaşık iki buçuk yıl önce gerçekleşen tapu devrinin ardından Kandıra ve Büyükşehir Belediyesi bu arazi üzerindeki plan tadilat çalışmalarını 2018 yılında tamamladı ancak yatırımcı bulunmadığı için üniversite binası yapılamadı.

ÖNÜNE ÇIKAN ENGELLER BİTMEDİ

Hatırlanacağı üzere önceki dönem Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Volkan Cansever’i ziyaret ederek bağışlarından ötürü tebrik etmiş ve “Bundan sonrası bize düşüyor. Bina yapmak çok kolay. Kandıra, en kısa zamanda 4 yıllık fakültesine kavuşacak” açıklamasını yapmıştı. Ancak tapu devrinin yapılmasının ardından yaşanan 15 Temmuz süreci ve bununla birlikte yatırımların durması üniversitenin önüne de yeni bir engel çıkarttı.

“GEREKİRSE MECLİSİN KAPISINDA YATIP SESİMİ DUYURACAĞIM”

Kandıra’ya bir an önce fakültenin kazandırılması için çabalayan Volkan Cansever ise sesini sosyal medyadan duyurmaya çalışıyor.  Cansever önceki gün yaptığı paylaşımla, “2 sene oldu? Kandıra kalk artık ayağa, ben verdim sen hakkını ara” açıklamalarını yaptı ve üniversite yapılmadığı takdirde yeri geri alacağını söyleyerek, “Ben Kandıra’nın kaybetmesini istemiyorum” dedi. Cansever bu paylaşımla da kalmayarak, “Kandıra Orhan Mahallesi Muhtar Adayı olmaya karar verdim. Madem bu sorunlar çözülmüyor halkım bana yetki versin, gerekirse meclisin kapısında yatıp sesimi duyuracağım” paylaşımı yaptı. Cansever muhtar adaylığı konusunda ciddi mi bilemiyoruz ancak tepkisinin dinmeyeceği de ortada. Kandıralıların da büyük desteğini alan Cansever’e yetkililer nasıl bir cevap verecek, üniversiteyle ilgili yeni bir gelişme yaşanacak mı, merak konusu.

 

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑