Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Sağlık

18 yaş üzeri herkese aşı!

Haziranda 10 milyonu Sinovac, 30 milyon dozu da BioNTech olmak üzere 40 milyon doz aşı Türkiye’de olacak. Buna bağlı olarak haziran ayı sonuna kadar 18 yaş üstündeki herkesin aşılanması planlanıyor.

23 Mayıs 2021 Saat: 01:12
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.474 kez okunmuştur

18 yaş üzeri herkese aşı!
18 yaş üzeri herkese aşı!

Türkiye’de Haziran ile birlikte artacak aşı tedarikine paralel olarak aşılama uygulaması da ivme kazanacak. Haziran ayında 10 milyon dozu Sinovac 30 milyon dozu da Biontech olmak üzere toplamda 40 milyon doz aşı Türkiye’ye ulaşacak. Bu çerçevede, Haziran sonuna kadar 50-54, 40-49, 30-39 ve 18-29 yaş arasındaki 4 gruptaki vatandaşların aşılanmalarının tamamlanması öngörülüyor.

ALMAN AŞISI AİLE HEKİMLİKLERİNDE
Sağlık Bakanlığınca, koronavirüsle mücadele kapsamında uygulanan birinci ve ikinci doz toplam aşı miktarı 27 milyonu geçti. Haziran sonuna kadar 40 milyon doz aşının da uygulanması bekleniyor. Böylece toplumda sürü bağışıklığı çıtası da yükseltilmiş olacak. Sinovac aşısını yapan aile hekimlerinde aşı uygulaması da çeşitlenecek. Haziranda gelecek yeni parti Biontech aşılarının aile hekimliklerinde de uygulanarak aşı tabana yaygınlaştırılacak.

6 AY SONRA İLAVE AŞI YAPILACAK
Artan tedarike paralel olarak aşı ikna çalışmaları da yoğunlaşacak. Sağlık Bakanlığı bünyesindeki Aşı İkna Timleri aile hekimlerinin yönlendirmesi ile aşı olmayan kişilerle tek görüşerek, aşı yaptırmaları konusunda onları ikna edecek. Bu kapsamda aşının koruyuculuğu bilimsel veriler ışığında anlatılacak. Ayrıca, bakanlık ilk kez aşılamanın yıl sonuna kadar tamamlamasıyla birlikte koronavirüsü geçirenlerin aşılanması için de planlama yapıyor. 2022 yılında hastalığı geçirdikten altı ay sonra ilave aşı yapılacağı ifade ediliyor.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑