Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Adliye

16 evi soydular, Çaldıkları ile yakalandılar

Kandıra'ya bağlı köylerdeki birçok evden hırsızlık yaptıkları iddia edilen 4 kişi, Jandarmanın operasyonuyla yakalanıp gözaltına alındı.

12 Nisan 2013 Saat: 20:03
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 11.254 kez okunmuştur

16 evi soydular, Çaldıkları ile yakalandılar
16 evi soydular, Çaldıkları ile yakalandılar
Kandıra'ya bağlı köylerdeki birçok evden hırsızlık yaptıkları iddia edilen 4 kişi, Jandarmanın operasyonuyla yakalanıp gözaltına alındı. Soyguncuların, çaldıklarını bir evde depolayarak parça parça sattıkları ortaya çıktı.
Kandıra'ya bağlı köylerde hırsızlıkların artması üzerine İlçe Jandarması Komutanlığı'nca özel ekip oluşturuldu. Yapılan araştırmalar sonunda genellikle uzun süre keşif yaptıktan sonra girdikleri evleri soyan H.A, S.O, O.D. ve F.D.'nin daha sonra bunları arkadaşları S.E.'nin evinde depolandıkları belirlendi.
Operasyon düzenleyen jandarma ekipleri, S.E.'ye ait evde hepsi çalıntı kaynak makinesi, bakır kazanlar, çuval içinde fındık, demir kesme aleti, 130 metre kablo, hava pompası, su pompası, ağaç motoru, LED televizyon, levye ve vida takımlarını buldu. Şüphelilerin bugüne kadar Kandıra'da 13, komşu Sakarya'nın Kaynarca İlçesi'nde de 3 olmak üzere toplam 16 hırsızlık gerçekleştirdikleri belirlendi.
Hırsızlık ihbarında bulunan mağdurlar çalınan eşyalarına 10 gün sonra yeniden kavuşmanın heyecanını yaşadı. Soyguncuların, çaldıkları eşyaları bir evde sakladıkları jandarma tarafından tespit edildi. Binlerce lira değerindeki çalıntı eşyaya el koyan jandarma, eşyaları sahiplerine teslim etti. Buruk sevinç yaşayan mağdurlar jandarmaya teşekkür ederken çalınan mallarını geri alacaklarını hiç akıllarına bile gelmediğini dile getirdiler. Jandarma bahçesinde kaybolan eşyaları sergilendiğini gören 16 mağdurun eşyalarına tekrar kavuşmasının heyecanını yaşadı.
Kandıra İlçe Jandarma ekiplri tarafından gözaltına alınan T.A, S.O, O.D ve F.D Kandıra Cumhuriyet Savcılığına sevk edildi. İfadeleri alına F.D, S.O, O.D mahkeme tarafından serbest bırakılırken H.A ise tutuklanarak ceza evine gönderildi. Evinde çalıntı eşyaları sakladığı iddia edilen S.E ye ise yakalama kararı çıktı.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑