Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Ziraatçı Yaşa, fındık tüccarlarına ateş püskürdü

Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi Kandıra Satış Mağazası Yetkilisi Adnan Yaşa, fındık fiyatlarının 16,50 olarak açıklanmasına rağmen serbest piyasadaki fiyat düşüşüne tepki gösterdi.

10 Eylül 2019 Saat: 14:08
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 9.375 kez okunmuştur

Ziraatçı Yaşa, fındık tüccarlarına ateş püskürdü
Ziraatçı Yaşa, fındık tüccarlarına ateş püskürdü

Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi Kandıra Satış Mağazası Yetkilisi ziraatçı ve iktisatçı Adnan Yaşa, sosyal medya hesabından fındık tüccarlarını eleştirdi. Üreticinin masraflarını kurtarmadığı halde güçlükle topladıkları fındıkları satmak için uğraş verdiğini ifade eden Yaşa, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından fındık fiyatının 16,50 olarak açıklanmasına rağmen serbest piyasada 14 liradan alınmasına tepki gösterdi ve tüccarlara ateş püskürdü.

“ÜRETİCİ YOKSA BİZ BİR HİÇİZ”

Ziraatçı ve iktisatçı Adnan Yaşa’nın sosyal medya hesabından yayınladığı mesaj şu şekilde; “Fındık üreticimiz şu an mağdur ediliyor. Değerli arkadaşlar üretici (çiftçi) yoksa biz bir hiçiz. Eğer bugün karnımızı doyurabildik ise önce Yüce Mevla’ya şükretmeli, daha sonra da bir çiftçiye teşekkür etmeliyiz.

“KENDİ AYAĞINA KURŞUN SIKMAK GİBİ BİR ŞEY”

Devletin en üst makamı olan kurum fındık fiyatını açıkladı 16,50 TL diye. Ya nasıl olur Pazartesi sabahtan esnaf kardeşlerim fındığı 15,50 TL’ye alırken öğleden sonra 14 TL'ye alır. Bu üretici bu fındığı satmak zorunda diye hareket mekanizmasıyla hareket ediyorsanız yanılgı içerisindesiniz. Kendi ayağına kurşun sıkmak gibi bir şey bu. Evet üretici satmak zorunda çünkü kooperatiflere bu aylarda borcu var, çünkü işçiye fındık toplattırdı borcu var. Çünkü ev masrafı var, çünkü düğün yapıyor borcu var. Var da var…

“SICAĞIN ALTINDA ÇALIŞMAK KOLAY MI?”

Lakin bu üreticiyi yok edersek nasıl bu gemi gidecek? Bir de köylerde 40 yaşın altında genç nüfus yok çalışan. Mazot 6,5 TL, Gübre 100 TL, Yem 85-90 TL. Tüm bu olumsuzluklar yetmezmiş gibi bir de fındık fiyatı ile uğraşacak, arayış içine girecek, satmak için ürettiği fındığını. Kolay mı o bahçede sıcağın altında çalışmak. Emek bu emek! Ne demem gerek daha bilemedim. Allah üreticimizin yar ve yardımcısı olsun.”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑