Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Sağlık

Vakalar arttı, yoğun bakım hastanesi tekrar gündemde

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin önünde yapılması planlanan 250 yataklı yoğun bakım hastanesi vaka sayılarının artması ile yeniden gündeme geldi. Hastane ile ilgili Sağlık Bakanlığı ile görüşme yapılacak.

25 Ekim 2020 Saat: 01:41
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.867 kez okunmuştur

Vakalar arttı, yoğun bakım hastanesi tekrar gündemde
Vakalar arttı, yoğun bakım hastanesi tekrar gündemde

Koronavirüs salgınında resmi olarak açıklanan vaka sayılarının yeniden 2 binin üzerine çıkmasının ardından salgın ile mücadelede yeni önlemler gündeme geldi. Özellikle ağır hasta sayısının da mevcut vaka sayısı ile paralel olarak artması yoğun bakımların yeterliliğini gündeme getirdi. Kocaeli’de Eylül ayında yapımına karar verilen yeni 60 yoğun bakım ünitesi Kasım ayının ortasına doğru hizmete alınacak. Ayrıca Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin önündeki alana yapılması planlanan yoğun bakım hastanesi de yeniden gündeme geldi.

HİZMETE ALINACAKLAR
Kış aylarında olası vaka artışına karşı Eylül ayının başında 60 yeni yoğun bakım ünitesi kurmayı planlayan İl Sağlık Müdürlüğü, Derince ve Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile SEKA Devlet Hastanesi'nde çalışmaları başlattı. Yoğun bakım ünitelerinin kurulum çalışmasının sonuna gelindiği ve Kasım ayının ortasına kadar ünitelerin hastalara hizmet vermeye başlaması bekleniyor. Ayrıca 3 hastane dışında yeni yoğun bakım üniteleri ile ilgili de çalışma yapılması bekleniyor.

GÜNDEME GELECEK
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yapılması planlanan 250 yataklı yoğun bakım hastanesi vakaların artmaya başladığı Nisan ayında gündeme geldi. Ancak vaka sayılarının azalması ile birlikte hastanenin yapımı ertelendi. Daha sonra gündemden kalkan hastane yeniden gündeme geldi. Vaka sayılarının artması ve kış aylarında vaka artışının önüne geçilememesi halinde hastanenin kurulması için adımlar atılacak. Sağlık Bakanlığı ile hastanenin inşası için yeniden bir görüşmenin önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑