Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Ekonomi

Türk-İş: İstihdam değil, güvencesizlik paketi

Hükümetin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna getirdiği yeni istihdam paketine karşı ilk tepki Türk-İş’ten geldi. Türk-İş Bölge Temsilcisi Yakup Yıldız, “Paket istihdam paketi değil güvencesizlik paketi.” dedi

27 Ekim 2020 Saat: 14:53
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 10.078 kez okunmuştur

Türk-İş: İstihdam değil, güvencesizlik paketi
Türk-İş: İstihdam değil, güvencesizlik paketi

TBMM’de Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen yeni torsa yasada 25 yaş altı ve 50 yaş üstündeki işçilere istihdam kolaylığı sağlanması ile ilgili maddeye sendikalar tepki gösterdi. Bu maddenin güvencesizlik, esnek çalışma ve sendikasızlaştırmanın önünü açacağını belirterek, TBMM gündeminden çıkartılmasını istedi. Türk-İş’e bağlı sendikalar, Türk-İş Bölge Temsilciliğinin önünde açıklama yapan sendikalar hükümeti sert bir dille uyardı. Türk-İş Bölge Temsilcisi Yakup Yıldız, işçiye ölümü gösterip sıtmaya razı etmek isteyenlerin bedeli ağır ödeyeceğini kaydetti.

İZİN VERİLMEDİ
Sabri Yalım Parkı’nda basın açıklaması yapmak isteyen Türk-İş’e bağlı sendikalara İzmit Kaymakamlığı pandemiyi gerekçe göstererek izin vermedi. Bunun üzerine sendikalar temsilcilik önüne giderek basın açıklaması yaptı. Hükümetin İstihdam Paketi adı altında kamuoyuna sunduğu düzenlemenin güvencesizlik ve sendikasızlaştırma paketi olduğunu söyleyen Türk-İş Bölge Temsilcisi Yakup Yıldız, “25 yaş altı ve 50 yaş üstündeki vatandaşlara istihdam kolaylığı sağlanacağı iddia edilen düzenleme aslında belirli süreli sözleşmelerin yaygınlaşması, kıdemin ve çalışma barışını ortadan kaldıracak.

İŞVERENE TEŞVİK FONU
İşverenlerin talep ettikleri düzenlemelerin her zaman işçinin aleyhine olduğunu yaşayarak gördük. İşsizlik fonu işverene teşvik fonuna dönüştü. Meclisten geçen sözüm ona istihdam paketi işverenlere yeni teşvik-muafiyet ve af getirmektedir. Bu düzenleme ile işçinin emeği sermayenin sömürüsüne bırakılmaktadır. Salgın koşulları fırsata dönüştürülmek istenmektedir. Çalışma hayatını işçilerin aleyhine dönüştürmek isteyenlere karşı cevabımız nettir. Asla bu düzenlemeye izin vermeyeceğiz. Hükümetlerin uygulaması gereken kayıt dışı çalışmayı önlemektir.

ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ
Ülke ekonomisi ve işçiler, kayıt dışı çalışmadan dolayı ağır bedeller ödemektedir. Kayıt dışı ile ülke büyük bir gelir kaybına uğramaktadır. Salgın koşullarında işsizlik ile mücadele böyle olmaz. İstihdam yaracağız denilerek işçiler güvencesizliğe ve açlığa mahkum edilemez. İşçiler zorla ücretsiz izne çıkartılarak günlük 39 lira ile yaşamak zorunda bırakılamaz. Sosyal diyaloğun içi boşaltılarak iş barışı sağlanamaz. İşçilere ölümü gösterip sıtmaya razı etmekle iş barışı olmaz. Söz konusu düzenleme işçiye ölümü gösterip sıtmaya razı etmektir. Bugün rüzgar eken fırtına biçecektir. Bu düzenlemeye asla izin vermeyeceğiz” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑