Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Tarhan: Kayıp Kaçak Bedelini 5 Yıla Daha Vatandaşa Ödetecekler!

Elektrik Piyasası Kanunu TBMM’de kabul edildi. CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, faturalardaki kayıp kaçak bedelin 5 yıl daha tüketiciye yansıtılacağının ifade edildiği 43. Madde'ye tepki göstererek eleştirilerde bulundu.

29 Kasım 2020 Saat: 18:37
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.352 kez okunmuştur

Tarhan: Kayıp Kaçak Bedelini 5 Yıla Daha Vatandaşa Ödetecekler!
Tarhan: Kayıp Kaçak Bedelini 5 Yıla Daha Vatandaşa Ödetecekler!

Elektrik Piyasası Kanunu TBMM’de kabul edildi. Kanunlaşan teklifin 41’inci maddesi kayıp-kaçak elektriğin bedelini tüketiciye yansıtan düzenlemeyi 5 yıl daha uzattı. Kayıp oranlarıyla kaçak oranları arasındaki farka işaret eden CHP PM Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e bir dizi soru yönelterek konuyu TBMM gündemine yeniden taşıdı.

“HER 100 BİRİMİN 12’Sİ KAYIP-KAÇAK”
Tarhan, “Meclis ne yazık ki kayıp-kaçak bedelinin vatandaş tarafından karşılanması kuralını 5 yıl daha uzattı. Halkımız şu gerçeği iyi bilmeli. Türkiye’de dağıtılan her 100 birim elektriğin 12’si kayıp-kaçak. Türkiye’nin kayıp-kaçak oranı yüzde 11,8 seviyesinde. Kayıp-kaçak elektrik miktarı Akkuyu Nükleer Santrali'nin üreteceği enerji kadar. Kayıp-kaçağı önleme noktasında gerekli tedbiri almayan şirketler ve Bakanlık bu büyük israftan sorumlu” dedi.

“FATURAYI ŞİRKETLER ÖDESİN”
Kayıp-kaçağın vatandaştan alınmasının yanlış olduğunu belirten Tarhan, “Özellikle batılı bölgelerdeki vatandaşlar doğudaki yüksek kayıp kaçak oranları nedeniyle fatura bedellerinin aşırı ölçüde pahalı olduğunu düşünmekte. Öncelikle kayıp oranlarıyla kaçak oranları birbirinden ayrılmalı. Ardından etkin bir denetim sistemi yürürlüğe konulmalı. Bakanlık şirketleri kayıp kaçağı aşağı çekecek yatırımları yapmaya zorlamalı. Son ve en önemli husus ise faturayla ilgili. Kayıp-kaçağın bedelinin vatandaştan değil, şirketlerden alınması gerekir. Çünkü elektriği dağıtmak ve kayıp-kaçağı önlemek aslında onların sorumluluğunda” diye konuştu.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑