Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Spor

Şampiyonluk Yolu Sergisi lansmanı yapıldı

Kocaelispor'un geçmişinden bugüne yaşadıklarının anlatıldığı Şampiyonluk Yolu Sergisi'nin lansmanı yoğun bir katılım ve coşkuyla gerçekleşti.

11 Temmuz 2020 Saat: 05:33
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 15.604 kez okunmuştur

Şampiyonluk Yolu Sergisi lansmanı yapıldı
Şampiyonluk Yolu Sergisi lansmanı yapıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önemli bir organizasyona daha imza attı. Kocaelispor’un şampiyonluğunun ardından Yürüyüş Yolu’nu tamamen Yeşil-Siyah boyanmış, Kocaelispor figürleriyle Yürüyüş Yolu renklenmişti. Bugün de Sabri Yalım Parkı önünde geçmişten bugüne Kocaelispor’un başarıları ve tarihinin anlatıldığı Şampiyonluk Yolu Sergisi lansmanı yapıldı. Yürüyüş Yolu’nda yapılan lansmanda Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, İl Emniyet Müdürü Veysel Tpioğlu AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, AK Parti İlçe Başkanı Ali Güney, Kocaelispor Kulübü Başkanı Hüseyin Üzülmez ve yönetimi ile Kocaelispor eski başkanları, eski futbolcular ve mevcut futbolcular ile birlikte Hodri Meydan Taraftar Grubu da yer aldı, kalabalık büyüktü. Oldukça coşkulu geçen lansman öncesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve beraberindeki başkanlar Yürüyüş Yolu’nda kısa bir yürüyüşün ardından lansmanın yapılacağı alana geldi.

“SİZ YÜRÜYÜN, BİZ ARKANIZDAYIZ”
Lansmanın açılış konuşmasını Başkan Büyükakın yaptı. Kocaelispor’un tüm değerlerin üstünde olduğunu belirten Büyükakın, “Hepimizin özlediği gün bugündür. Süper Lig yolunda devam edeceğiz. Bugüne kadar Kocaelispor’a değer veren herkese teşekkür ediyorum. En büyük alkışı Hodri Meydan’a gönderiyorum. Bu taraftar her zaman Kocaelispor’un yanında oldu. Bu şampiyonluğu en çok hak eden, yağmur çamur demeden Kocaelispor’u yalnız bırakmayan taraftarımızdır. Hodri Meydan’a sonsuz teşekkür ediyorum. O sene bu sene bundan sonra her sene diyorum. Tarafımıza sesleniyorum, siz yürüyün biz hep sizin arkanızdayız. Sizi asla yalnız bırakmayacağız. Şampiyonluk yolunda hep beraber yürüyelim” dedi.

“BU ŞEHRİN TEK GERÇEK DEĞERİ KOCAELİSPOR’DUR”
Tahir Büyükakın’ın ardından söz alan Kocaelispor Kulübü Başkanı Hüseyin Üzülmez de duyularını paylaştı. Üzülmez, “Şampiyon Kocaelispor’un gururlu başkanı olarak Kocaelispor tarihinin sayfasına girecek bugünde buradayım. Bu şehrin tek gerçek değeri Kocaelispor’dur. Kocaelispor’un uzun yollar sonra ilk şampiyonluğu fakat son şampiyonluğu olmayacaktır. Bu sene o sene, bundan sonra her sene sözü bizim parolamızın başlangıcıdır. Futbolcularıma, yönetimime ve bütün bürokratlara destekleri için teşekkür ediyorum. Kocaelispor’un kuruluşundan bu yana bu kulübe emek veren herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Sergi 3 bölümden oluşuyor
Yürüyüş Yolunda protokolün ve vatandaşların, açılış sonrasında ilgi ile gezdiği Şampiyonluk Yolu Açıkhava Sergisi birinci, ara ve ikinci bölüm olmak üzere toplamda üç bölümden oluşuyor. Birinci bölümde Kocaelispor’un kurulduğu 1966 yılından bu yana elde ettiği başarılar, efsaneleşmiş futbolcu ve teknik direktörler, kupalar, zaman zaman yaşanan acı ve kötü günler sergileniyor.

KURULMASI PLANLANAN KOCAELİSPOR MÜZESİ TANITILIYOR
Tarihinde birçok başarı ve hüznü bulunan Kocaelispor’un geçmişten bugüne uzanan öyküsünün anlatılacağı bir müzenin kurulması planlanıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Şampiyonluk Yolu Açıkhava Sergisi’nin ara bölümünde kurulması planlanan müzenin tanıtımını gerçekleştiriyor. Ara bölümde Kocaelisporlu eski futbolcular ve taraftarlardan temin edilen maddi – manevi değeri yüksek eski forma, maç bileti ve kramponlar gibi spor malzemeleri sergileniyor. Bu bölümde Kocaelispor’da en çok gol atan Kaan Dobra’nın 41 numaralı forması ve kramponu, efsane futbolculardan Zeki Kaya’nın 1979-80 sezonunda kazanılan ilk şampiyonlukta giydiği forması ve Kocaelispor’un Beşiktaş’ı 4-0 yenerek kazandığı Türkiye Kupası finalinde Faruk Sarman’ın giydiği forma gibi malzemeler dikkat çekiyor.

İKİNCİ BÖLÜMDE ŞAMPİYONLUK YOLU
Serginin ikinci ve son bölümünde 3. Lig ikinci grupta 2019-2020 sezonunun şampiyonu olan Kocaelispor’un, şampiyonluğa uzanan maçları, Büyükşehir Belediyesinin takıma desteği, atılan goller, taraftar sevinçleri, futbolcu, teknik heyet, yönetim ve taraftarların kucaklaşması 16 adet pano görseli ile anlatılıyor.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑