Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Adliye

PKK bombacısı Kandıra'da yakalandı!

Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen operasyonda, PKK silahlı terör örgütünün sözde üst düzey yöneticisi ve örgütün bombacısı olduğu öğrenilen K.H isimli terörist yakalandı.

19 Şubat 2021 Saat: 14:00
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 11.258 kez okunmuştur

PKK bombacısı Kandıra'da yakalandı!
PKK bombacısı Kandıra'da yakalandı!

Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı tarafından bir grup yabancı uyruklu şahsın illegal olarak Avrupa ülkelerine çıkarılacağı ve bu grubun içinde önemli birisinin olduğu yönünde alınan bilgi üzerine harekete geçildi. Kandıra'da yapılan operasyonda organizatör ile birlikte 11 kaçak göçmen yakalandı.

PKK’lı üst düzey terörist çıktı

Yakalanan yabancı uyruklu şahıslardan ikisinin yurtdışına kaçmak için daha fazla para verdiğini tespit eden jandarma ekipleri dikkatini bu iki kişiye yoğunlaştırdı. Yapılan parmak izi incelemesi sonucunda şahıslardan birisinin PKK'nın bombacısı Suriye doğumlu 31 yaşındaki K.H.R.S. isimli terörist olduğu belirlendi.

Teröristin 2008 yılında PKK terör örgütüne katıldığı, Gara, Hakurk ve Şemdinli bölgelerinde PKK terör örgütü adına faaliyet gösterdiği, üst düzey sorumlu olduğu, en son sözde bölük komutanlığı görevini yaptığı, örgütün sözde patlayıcı uzmanı olduğu, 2012 yılında Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde zırhlı polis aracına ve yine aynı bölgede farklı bir tarihte askeri konvoya yönelik patlayıcı ile saldırı başta olmak üzere birçok eylemin faili olduğu, 2012 yılında Şemdinli merkezine yapılan saldırının planlayıcısı olduğu ve saldırıda yer aldığı tespit edildi.

Bombacı terörist ile yurtdışına kaçması için yardım ve yataklık eden Suriye uyruklu diğer şahıs alınan ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA
Öte yandan konuyla ilgili Kocaeli Valiliği açıklama yaptı. Valilik'ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kocaeli İl Jandarma Komutanlığınca Göçmen kaçakçılığı yapan şahıslar tarafından bir grup yabancı uyruklu şahsın illegal olarak Avrupa ülkelerine çıkarılacağı, bu grubun arasında önemli bir şahıs olduğu yönünde alınan istihbari bilgi üzerine; yapılan araştırma ve çalışmalar sonucu 02 Şubat 2021 tarihinde ilimiz Kandıra ilçesinde bir eve yapılan operasyonda (2) Suriye uyruklu ve (9) Irak uyruklu olmak üzere toplam (11) yabancı uyruklu şahıs ile birlikte organize işlerini yürüttüğü anlaşılan bir şahıs yakalanmıştır.

Yakalanan toplam (11) yabancı uyruklu şahsın alınan parmak izleri sonucu kendisini I.İ. olarak tanıtan şahsın 2012 yılında Hakkari ili Şemdinli ilçesinde zırhlı Polis aracına ve yine aynı bölgede farklı bir tarihte Askeri konvoya yönelik patlayıcı ile saldırı başta olmak üzere tespit edilen toplam (5) terör eyleminin şüphelisi PKK terör örgütü üyesi K.P. kod Suriye uyruklu K.H.R.S. isimli şahıs olduğu tespit edilmiştir. K.H.R.S. isimli örgüt üyesi ve şahsa yardım ve yataklık eden Suriye uyruklu A.A. isimli şahıslar hakkında adli tahkikata başlanılmıştır. 

İlimiz genelinde suçun önlenmesi ve faillerin yakalanmasına yönelik çalışmalarımız kararlılıkla sürdürülmektedir."

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑