Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Ekonomi

On bin belediye işçisinin gözü kulağı bu sözleşmede

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy işyerlerini ziyaret ederek toplam on bin belediye işçisini ilgilendiren sözleşme görüşmelerinin devam ettiğini belirtti.

11 Ekim 2020 Saat: 08:06
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.077 kez okunmuştur

On bin belediye işçisinin gözü kulağı bu sözleşmede
On bin belediye işçisinin gözü kulağı bu sözleşmede

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanlığından yapılan açıklamada, örgütlü olduğumuz tüm belediye şirketlerinde sözleşme görüşmelerinin bir çoğunda ikinci tur bittiği, önümüzdeki hafta üçüncü tur görüşmelerinin başlanacağı, Kocaeli’de tüm belediye emekçilerinin dört gözle beklediği sözleşme görüşmelerinin en kısa zamanda üyelerimizin beklentilerini karşılayacak şekilde bitirilmesi için görüşmelerin sürdüğü ifade edildi.

KAMU İŞÇİSİ HÜVİYETİ
İşyeri ziyaretlerinde Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Ersoy ve yönetimini büyük bir heyecan ile karşılayan belediye emekçileri, yıllardır taşeron şirketlerde esnek, kuralsız ve zor şartlarda asgari ücretle Kocaeli halkına en iyi hizmeti vermek için özveri ile çalıştıkları, yeni dönemde sendikal örgütlenme ve kanuni sözleşme ile bizlerde artık belediyemizin asli çalışanı, kamu işçisi hüviyetine kavuşmayı arzu ettiklerini ifade ederek, sözleşmeden beklentilerini dile getirmişlerdir.

TASLAĞIMIZI SUNDUK
Ziyaret esnasında üyelere seslenen şube başkanı Ersoy," Toplu iş sözleşmesi yetkilerimiz gelmeden önce işyerlerimizi yani sizleri ziyaret ederek talepleriniz doğrultusunda taslağımızı hazırladık. İşveren ve işveren sendikasına taslağımızı sunduk, görüşmelerimize başladık, bazı belediyelerimizde ikinci toplantılarımızı yaptık. Sözleşmelerimizin idari maddeler üzerinde görüşmelerimiz devam ediyor, önümüzdeki günlerde işveren Sendikası ve işverenler tarafından ücret teklifleri bizlere sunulacak. İnşallah işverenlerimiz, bizlerin geçmiş asgari ücret kayıplarımız, yaşadığımız hayat pahalılığı, her geçen gün eriyen maaşlarımız ve çarşı, pazarda karşı karşıya kaldığımız enflasyonu baz alarak yüzlerimizi güldürecek ücret tekliflerinde bulunur. Biz sizlerle beraber hakkımızı alana kadar, emek ve alınteri mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑