Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Ekonomi

Moda devi Kocaeli’ne fabrika kuruyor!

Global moda devi H&M’in çocuk ürünlerini üretecek fabrika, Gölcük’e kuruluyor. H&M’e yılda 7 milyon adet üretim yapan Sumoteks’in tekstil üssü şubat ayında faaliyete geçecek.

7 Ocak 2021 Saat: 06:52
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 10.424 kez okunmuştur

Moda devi Kocaeli’ne fabrika kuruyor!
Moda devi Kocaeli’ne fabrika kuruyor!

Kocaeli’ne önemli bir yatırım daha geliyor. Dünya moda devi H&M’e üretim yapan Türkiye’nin önemli tekstil üreticilerinden Sumoteks de yeni fabrikası için Gölcük’ü seçti. Ünlü moda markasının çocuk giyimini üreten şirket, tekstil üssü için gün sayıyor. 700 kişinin çalışacağı fabrika, şubat sonunda faaliyete geçecek.

2 BİN 500 BAŞVURU
Gölcük’te inşa edilen tekstil üssü, Örcün köyünde yer alıyor. At çiftliğinin yakınında bulunan bir arazide yapılan inşaat, tamamlanıp hizmete girdiğinde tekstilde önemli bir merkez haline gelecek. Fabrika için ihtiyaç duyulan alanlar için verilen iş ilanlarına karşılık beklentinin çok üstünde bir sayıda başvuru geldi. Yaklaşık 2 bin 500 kişilik başvuru alan şirkette işe alımlara başlandı. Bölgeye önemli bir istihdam sağlayacak olan fabrika ilçede heyecan yaratmış durumda. Sumoteks’in 200 kişilik bir atölyesinin daha bulunduğu Gölcük’te yatırım giderek büyüyecek. İstanbul Güngören’de bulunan Sumoteks’in merkez fabrikasının zamanla Gölcük’e taşınması planlanıyor.

AVRUPA’YA İHRACAT YAPILACAK
1988 yılında İstanbul'da tekstil sektörüne konfeksiyon atölyesi olarak adım atan Sumoteks, ağırlıklı olarak bebek ve çocuklara yönelik triko giysi üretiyor. Bu alanda sektörün lideri konumunda bulunuyor. Tedarikçisi olduğu markalara üretim yaparken, iplik tedarikinden başlayıp ürün bitene kadar olan tüm süreçleri yürütüyor.

Şirket sadece H&M’in Türkiye pazarına üretim yapmıyor. Avrupa ülkelerinin ihtiyacını da karşılıyor. Yeni tesisten 42 ülkeye ihracat yapacak olan şirket, global rekabet şartlarını en son teknolojiyi kullanarak hızlı bir servisle hizmet veriyor.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑