Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Sağlık

Kocaeli'ye koronavirüs ilaçları geldi, umutlar arttı

İlimizde tedavi gören koronavirüs hastaları, Çin’den getirilen ilacı kullanmaya başladı. Hastaların, ilaç kullanımı ile birlikte önümüzdeki haftadan itibaren taburcu edilecek seviyeye gelmesi bekleniyor.

26 Mart 2020 Saat: 01:56
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 13.741 kez okunmuştur

Kocaeli'ye koronavirüs ilaçları geldi, umutlar arttı
Kocaeli'ye koronavirüs ilaçları geldi, umutlar arttı

Giderek salgına dönüşen koronavirüs nedeni ile herkes diken üstünde. Ülkemizde ilk vakanın görüldüğü 10 Mart’tan bugüne ölen sayısı 44’e yükseldi. Vaka sayısı da her gün artıyor. Virüsün hızlı yayılımı vatandaşlardaki endişeleri artırırken, günler sonra yüzleri güldüren ve salgınla mücadelede moralleri yükseltecek önemli bir gelişme yaşandı.

ÇİN’DEN GETİRİLDİ

Çin’den getirilen Favipiravir, salı gününden itibaren ilimizde kullanılmaya başlandı. Ve hastanelerde yatan hastalara ilk ilaçlar verildi. Koronavirüse karşı etkili olan diğer ilaçlarla birlikte Favipiravir’in, hastaları daha hızlı iyileştirdiği düşünülüyor. İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri yeni ilaç sayesinde ilk taburcuları önümüzdeki hafta vereceklerini kaydetti.

LABORATUVAR MÜJDESİ

Testlerin Ankara’ya gönderilmeden yerinde yapılması için kurulan laboratuvarlara Kocaeli de kavuşacak. Kurulacağı yer ise Kocaeli Devlet Hastanesi’nin yanındaki Halk Sağlığı Laboratuvarı olacak. Dönüştürülecek laboratuvar için Sağlık Bakanlığı’nın malzeme alımı yaptığı ve önümüzdeki hafta sonuna kadar hazır hale getirileceği öğrenildi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑