Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Sağlık

Kocaeli'de 65 yaş ve üstü vatandaşlara yeni yasaklar getirildi

İl Hıfzıssıhha Kurulu, 65 yaş ve üzeri vatandaşların 06.00-10.00 ve 16.00-20.00 saatleri arasında toplu taşıma araçlarını kullanmalarını yasakladı. Bu gruptak vatandaşların pazarlara girmesi de yasaklandı.

21 Ağustos 2020 Saat: 07:12
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.594 kez okunmuştur

Kocaeli'de 65 yaş ve üstü vatandaşlara yeni yasaklar getirildi
Kocaeli'de 65 yaş ve üstü vatandaşlara yeni yasaklar getirildi

Koronavirüs vaka sayılarının yeniden artmaya başlaması ile birlikte 65 yaş ve üstü vatandaşlar bir kez daha tartışılmaya başlandı. Özellikle ilimizde koronavirüse yakalanıp yoğun bakıma alınanların yaş ortalamasının 68 olması, İl Hıfzıssıhha Kurulu’nu harekete geçirdi. Vali Seddar Yavuz başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu, 65 yaş üstü vatandaşlar için yeni kararlar aldı. Sokağa çıkma ve ikametten ayrılma kısıtlaması getiren kararlar bugünden itibaren geçerli olmaya başladı.

10.00-20.00 ARASI SERBEST
Risk grubunda yer alan 65 yaş ve üzeri vatandaşların, her gün 10.00-20.00 saatleri arasında sokağa çıkabilmelerine karar verildi. Bu gruptakilerin 06.00-10.00 ve 16.00-20.00 saatleri arasında toplu taşıma araçlarını kullanmaları yasaklandı. Hastaneden taburcu olup evine dönen, hekime randevusu olan veya hekim raporu ile sevk edilen hastalar; Kendisi veya eşinin birinci derece yakınlarının cenazesine katılacaklar; Cenaze nakline refakat edecek olanlar ile il dışından gelmiş olup asıl ikametine dönmek isteyenler bu yasaktan muaf tutulacak,

PAZARLAR DA YASAKLANDI
65 yaş ve üzeri vatandaşların gıda, giyim, sosyete pazarı gibi tüm semt ve ilçe pazarları, alışveriş merkezleri, sinema, tiyatro, konser, gösteri merkezi gibi yerlere girişleri de yasaklandı. Asker uğurlamaları, düğün, nişan, nikah, kına gecesi, kız isteme, sünnet gibi toplu etkinlik ve organizasyonlara kendisinin veya eşinin yakın akrabaları hariç girmeleri yasak. Bunun yanı sıra, 65 yaş ve üzeri vatandaşlara yapılacak ziyaretlerde maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallara da mutlaka uyulacak. Bu kuralları ihlal edenlere para cezası kesilecek.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑