Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Kocaeli'de 65 Yaş Üstüne Yasaklar Yolda

Artan vaka sayıları karşısında 65 yaş ve üstü vatandaşların korunması için yeni önlemler almaya hazırlanıyor. Başta ulaşım kısıtlaması olmak üzere sokağa çıkma saatleri ile ilgili yeni düzenlemelerin yapılması bekleniyor.

17 Ağustos 2020 Saat: 23:41
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.112 kez okunmuştur

Kocaeli'de 65 Yaş Üstüne Yasaklar Yolda
Kocaeli'de 65 Yaş Üstüne Yasaklar Yolda

Koronavirüs pandemisinde vaka sayılarının yeniden artması ile birlikte 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkması bir kez daha tartışılmaya başlandı. İçişleri Bakanlığı yayınladığı genelge ile 65 yaş ile ilgili kararları İl Pandemi Kurullarına bıraktı. 17 Ağustos deprem şehitlerini anma törenlerine katılan Vali Seddar Yavuz, 65 yaş ile ilgili yeni önlemlerin alınacağı sinyallerini verdi. İl Pandemi Kurulu’nun 65 yaş ve üstünün sokağa çıkma, ulaşımdan yararlanma saatleri ve sokakta kalma süreleri ile ilgili çalışma yaptığı öğrenildi.

YAŞ ORTALAMASI 68
Pandemide Kocaeli’de görülen hastaların yaş ortalamasının 37, yoğun bakıma alınan vakaların yaş ortalamasının da 68 olduğu öğrenildi. Yoğun bakım yaş ortalamasının yüksek ve en çok ölümün bu yaş ortalamasında olması nedeniyle İl Pandemi Kurulu yeni önlemler için çalışmaları başlattı. İçişleri Bakanlığının 65 yaş asta ile ilgili kararları illere bırakması üzerine İl Pandemi Kurulu, 65 yaş ve üstünün sokağa çıkma saatleri ve ulaşımdan yararlanmaları ile ilgili yeni kararlar için çalışma başlattı.

İNCELEMELER YAPILIYOR
İl Pandemi Kurulu’nun 65 yaş ve üstü vatandaşların özellikle işe gidiş ve geliş saatlerinde toplu taşımayı kullanmamaları ile ilgili önlemler alınması için çalışma yaptığı öğrenildi. 65c yaş ve üstünün işe gidiş ve geliş saatlerinde hangi araçları kullandığı, yolculuk oranları ile ilgili araştırmanın ardından kurul bu konuda kararını verecek. Aynı zamanda 65 yaş ve üstünün sokağa çıkma saatleri olan 10.00-20.00 arası dışında ciddi denetimlerin yapılması ve bu saat dilimlerine kısıtlama getirilmesi ile ilgili da çalışma yürütülüyor.

VALİ YAVUZ UYARDI
17 Ağustos Marmara Depremi’nin anma törenlerinde 65 yaş ve üstü ile ilgili açıklama yapan Vali Seddar Yavuz, “65 yaş üstü ve kronik hastalığı bulunan vatandaşlarımıza sabah 07.00-10.00, akşam da 16.00- 20.00 saatleri arasında toplu taşıma araçlarına binmemelerini, özellikle yoğun ortamlarda bulunmamalarını özellikle istirham ediyorum. Kocaelili büyüklerimiz çağrılarımıza kulak verecek ve kendilerini riske atacak bir kalabalık ortama girmemeye özen göstereceklerini düşünüyorum. Eğer bu konuda yeterli bir başarı sağlayamazsak hıfzıssıhha kurulunda karar alacağız” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑