Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Ekonomi

Kocaeli’de yıllık 100 bin ton fındık üretiliyor

Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan Kocaeli’de yıllık 100 bin ton fındık üretildiğini ifade etti

13 Kasım 2019 Saat: 23:35
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.902 kez okunmuştur

Kocaeli’de yıllık 100 bin ton fındık üretiliyor
Kocaeli’de yıllık 100 bin ton fındık üretiliyor

Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan dün Hoşgör Pastanesi’nde basın mensuplarıyla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. Açıklamada yönetim kurulu üyelerinden Hasan Aktay, Ali Güneş, Mustafa Parmak, Feridun Solmaz, Mustafa Şener, Rahmi Kaya ve Ziraat Mühendisi Zeynep Çetin’de yer aldı. Yaklaşık 20 yıldır Ziraat Odası’nın içerisinde görev yapmakta olan ve  3 yıldır odanın  başkanlık görevini yürüten Yusuf Karaaslan, “Kocaeli bir sanayi kenti de olsa tarım her zaman için var olan bir meslektir. Kocaeli’de 1 milyon 580 bin 216 dekar tarım alanı var. Bu tarım alanları İzmit, Kandıra, Körfez, Gebze, Gölcük ve Kartepe ilçelerinde bulunmakta. Bu ilçelerden 7’sinde ziraat odası var. Odamızda toplam 20 bin 327 aktif çiftçi kayıtlı.  Kocaeli’de yaklaşık yüz bin kişi tarımla geçiniyor. Her yıl ziraat odamızda üye sayısı azalıyor. Bunun sebebi tarım maliyetlerinin yüksek olması. İlimiz siyasetçileri tarıma fazla önem vermiyor. Kocaeli’de Büyükbaş hayvan sayısı 120 bin” diye konuştu.

KARAOSMANOĞLU’NA TEŞEKKÜR ETTİ

Fındık üretimi hakkında rakam veren Başkan Karaaslan, “Kandıra her zaman fındıkta ön plana tutuluyor. İzmit ilçesinde yıllık 7 bin ton fındık üretilirken,  Kartepe ilçesinde 6 bin ton fındık, Kandıra ilçesinde ise 69 bin ton, Başiskele 500 kilo, Derince 395 kilo, Gebze 146 kilo fındık üretiliyor.  Toplamda Kocaeli’de yıllık 100 bin ton fındık üretiliyor.  Kocaeli büyükşehir belediyesi son 5 yılda Kocaeli tarıma verdiği destek 30 milyon TL’dir. Büyükşehir Belediye eski Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’na teşekkür ediyorum. Tahir Büyükakın’ın da destek olacağını umuyorum.  En son kendisiyle görüştüğümüzde tarım bütçesinde her hangi bir kısıtlamaya gitmeyeceğinin sözünü verdi. Seçimler geçeli 7-8 ay oldu.  2019 yılında bize tohum desteği verdi. Kocaeli’de örnek bir tarım kenti yolunda olmaya doğru gidiyoruz. Kırsal kalkınma destek programlarından pek faydalanamıyoruz. Yardım miktarları merkezden Kocaeli’ye az geliyor. Bunun sebebi sanayi kenti olmamız. Ama bir sanayici ile bir çiftçi bir tutulmamalıdır” diye konuştu.

CEVAP VERMEK İSTEMİYORUM

İzmit Ziraat Odası’nın aidatlarını ödemeyen üyelerin cep telefonuna ihtar mesajı göndererek yasal işlem başlatılacağı uyarısında bulunmasına  Tarım Hayvancılık Çiftçiler Birliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin Başkanı Faruk Tezer,  tepki göstermiş, İzmit Ziraat Odası’nın çiftçilikle ilgisi olmadığını ve  proje üretmediğinden yakınmıştı. Konuyla ilgili cevap hakkı doğan Başkan Karaaslan şu ifadelere yer verdi: “ Cevap verme gereksinimi bile duymuyorum. Biz çok eski bir kurumuz.  Çiftçilerin hakkını savunan bir odayız. Tarım fuarlarına üyelerimizi biz götürdük. Kocaeli’de tarım fuarı yoktu. Bunu yapan biziz. Biz bir yasal kuruluşuz. Biz mesajları üyelerimizi bilgilendirmek için atıyoruz. Biz bu arkadaşlara üyeliklerini bildirmek zorundayız. Aşırı miktarda bir üye aidatımız yok. Senelik 30-40 TL aidat parası. Odadan bir hizmet alıyorsanız. Bu parayı da ödeyin”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑