Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Kandıra'ya 112 Acil Sağlık Hizmetleri istasyonu geliyor

Koronavirüsle mücadele sürecinde, nitelikli sağlık tesislerinin değeri çok daha iyi anlaşılmış durumda. Kocaeli, kamu ve özel sektörde sahip olduğu sağlık tesisleri ve devam eden sağlık yatırımlarıyla ülkemizin en önde gelen illeri

16 Haziran 2020 Saat: 06:02
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 7.130 kez okunmuştur

Kandıra'ya 112 Acil Sağlık Hizmetleri istasyonu geliyor
Kandıra'ya 112 Acil Sağlık Hizmetleri istasyonu geliyor

Sanayinin başkenti kabul edilen ve her geçen gün hızla büyüyüp gelişen Kocaeli’de, sağlık yatırımları da nüfus artışına paralel olarak giderek artıyor. Mevcut ihtiyaçlar doğrultusunda planlanan yatırım ve proje çalışmaları sayesinde ilimizde yepyeni sağlık merkezleri birbiri ardına hizmete giriyor. Böylece Kocaeli’ de sunulan sağlık hizmetlerinin kalitesi her geçen gün yükseliyor.  

DEVAM ETTİ

Kocaeli’nin tüm ilçelerinde Hastaneler, 1. Basamak Sağlık Kompleksleri, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri ve Acil Sağlık istasyon inşaatları pandemi süresi boyunca hız kesmeden devam etti.  Projelerin büyük çoğunluğu bu yıl içinde tamamlanacak. Böylece ilimiz sağlık alanında gücüne güç katmış olacak.

ŞEHİR HASTANESİ

Son teknolojik sistemlerin kullanılacağı Kocaeli Şehir Hastanesinin tamamlandığında kentimize sağlık alanında çok büyük katkılar sağlaması, kaliteli ve etkin sağlık hizmeti sunmasının yanı sıra aynı zamanda 5 bin kişiye iş imkânı sunacak. Bünyesinde bulunan 6 hastane ile özellikle cerrahi alanda dünya standartlarında hizmet vermek üzere dizayn edilecek olan merkez, aynı zamanda kentimizin sağlık turizmine de önemli katkılar sağlayacak.

AMATEM VE ÇEMATEM

50 yataklı AMATEM ile 30 yataklı ÇEMATEM projelerinin inşaat çalışmaları ise hızla devam ediyor. Sağlık Bakanlığı tarafından yapımı devam eden ve İzmit Arızlı mevkii Umuttepe yolu üzerinde bulunan bu iki merkezde alkol ve uyuşturucu bağımlıları tedavi edilerek sosyal hayata yeniden kazandırılacaklar. Şu anda yüzde 40’ı tamamlanmış durumda olan merkezler aynı zamanda il dışından gelecek hastalara da önemli hizmetler sağlayacak.

112 ACİL SAĞLIK İSTASYONU

İzmit, Gölcük, Başiskele, Kartepe ve Kandıra ilçelerinde Kocaeli Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından ihale edilen 5 adet 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarının yapımı hızla devam ediyor. İnsan hayatı açısından saniyelerin önemli olduğu ve hızlı müdahalenin hayati önem taşıdığı acil sağlık hizmetleri sunumu bu merkezlerin tamamlanmasıyla o bölgelerde dakikalar içinde verilebilecek.  

KARAMÜRSEL DEVLET HASTANESİ EK HİZMET BİNASI

Karamürsel Devlet Hastanesi Ek hizmet binasının ihalesi Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapıldı. İhalenin sonuçlanması akabinde yapımına geçilecek. Ek binada 30 yataklı servis, 7 yataklı yoğun bakım, 14 poliklinik odası, Endoskopi Merkezi, İdari Birimler, Konferans ve eğitim salonları yer alacak. Ek bina tamamlandığında Karamürsel Devlet Hastanesi toplamda 87 yataklı olacak.

Hastanede geçtiğimiz yıllarda Ekokardiyografi, Efor Ünitesi, Renkli Doppler Cihazı, Bilgisayarlı Tomografi ve MR cihazları kurularak devreye alınmıştı. Karamürsel Devlet Hastanesi pandemi sürecinde de çok aktif bir şekilde hizmet vererek başarısını ortaya koymuş ve kamuoyunda takdirle karşılanmıştı.

KARTEPE TOPLUM RUH SAĞLIĞI MERKEZİ

Ruhsal rahatsızlığı olan hastaların ve ailelerin bilgilendirildiği, hastaların ayaktan tedavisinin yapıldığı ve takip edildiği, rehabilitasyon-psikoeğitim-iş- uğraş terapisi-grup ve bireysel terapi gibi yöntemlerin kullanılarak hastanın toplum içinde yaşama becerilerinin artırılmasını hedefleyen, psikiyatri klinikleri ile ilişki içinde çalışan ve gerektiğinde mobilize ekiplerle hastanın yaşadığı yerde takibini yapan merkezler arasında yerini alarak Kartepe İlçesine hizmet verecek olan Toplum Tuh Sağlığı Hizmet binası İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ihale edilmişti. Kocaeli Devlet Hastanesi Kartepe Semt Polikliniğinin bulunduğu alanda bulunan bu inşaatın yapımı hızla devam ediyor.

YENİ YATIRIMLAR YOLDA

Kocaeli’deki sağlık yatırımları yukarda sayılan projeler ile sınırlı değil. Neredeyse tüm ilçelerde arsa tahsis, imar ve proje çalışmaları devam eden birçok yatırım planları üzerinde yapılan yoğun çalışmalar tamamlanmak üzere. Sağlık Bakanlığı tarafından yatırıma alınan veya bu yıl içeresinde alınması beklenen bu projeler sayesinde birçok nitelikli sağlık hizmeti halkımıza sunulmuş olacak. Söz konusu yatırımda yer alan veya projeleri tamamlanarak yatırıma alınması beklenen yatırımlar şunlar:

 Darıca İlçesi, Fevzi Çakmak Mahallesinde, 65 Ünitli Darıca Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi.

Çayırova İlçesi, Şekerpınar Mahallesinde, 200 Yataklı Çayırova Devlet Hastanesi.

Çayırova İlçesi, Akse Mahallesinde, Akse Sağlıklı Hayat Merkezi ve Aile Sağlığı Merkezi.

Derince İlçesi, Yenikent Mahallesinde, Toplum Sağlığı Merkezi ve Şehit Kaan Emre Aile Sağlığı. Merkezi.

Kocaeli 75 Ünitli Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi.

Gölcük İlçesi, Yüzbaşılar Mahallesinde, Yüzbaşılar Aile Sağlığı Merkezi+112 ASHİ.

İzmit İlçesi, Erenler Mahallesinde, Tuana Aile Sağlığı Merkezi+112 ASHİ.

İzmit İlçesi, Gündoğdu Mahallesinde, Gündoğdu Aile Sağlığı Merkezi +112 ASHİ.

Körfez İlçesi, Esentepe Mahallesinde, Kuzey Aile Sağlığı Merkezi.

İzmit İlçesi, Cedit Mahallesinde, İzmit 1. Basamak Sağlık Kompleksi.

Gebze İlçesi, Yenikent Mahallesinde, 50 Ünitli Gebze Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑