Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Kandıralılar Çöp Fabrikası İstemiyor!

Kandıra’ya yapılması planlanan katı atık depolama alanı ile alakalı bir araya gelen bölge halkı fikir alışverişinde bulunulmadan bu olayın oldubittiye getirilmesine karşı olduklarını ifade ettiler.

13 Ocak 2020 Saat: 23:55
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 6.072 kez okunmuştur

Kandıralılar Çöp Fabrikası İstemiyor!
Kandıralılar Çöp Fabrikası İstemiyor!

Kandıra’ya yapılması planlanan Katı Atık Çöp depolama alanı ile alakalı bir araya gelen bölge halkı fikir alışverişinde bulunulmadan bu olayın oldu bittiye getirilmesine karşı olduklarını ifade ettiler.

OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI

Geçtiğimiz günlerde kamuoyu gündemine getirilen Kandıra’ya yapılması planlanan Çöp depolama alanı ile alakalı gündemi değerlendirmek üzere Bölge muhtarları,  kanaat önderleri, Kocaeli Manav Dernekleri Dayanışma Platformu ve birçok STK Başkanları bir araya geldi.

BÖLGE HALKI İSTEMİYOR

Yapılan toplantıda katı atık alanına karşı olduklarını ifade eden bölge halkı açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada” Bu zamana kadar yeterince fedakârlıklar yapılmıştır. Daha fazlasını lütfen bizden istemeyin” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Turistler çöp dağları ile mi karşılanacak?

Bir araya gelen bölge halkı gerçekleştirilen toplantının ardından şu açıklamayı yaptılar “Kandıra 2006 yılında turizm bölgesi ilan edilmiş olup 5 mavi bayraklı plaja sahip bir ilçedir. Çöp depolama alanı olarak düşünülen yerler dikkate alındığında, turistler koku ve çöp dağları ile mi karşılanacak? Gıda Organize Sanayi, çöp depolama alanı olarak düşünülen bölgeye çok yakın konumdadır.

GIDA İLE ÇÖP TESİSİ NASIL OLUR?

Gıda ile çöp depolama alanı nasıl yan yana düşünüle bilinir? Kocaeli de diğer ilçelerin meydana getirmiş olduğu çöp oranı yüzde 80 civarında olmasına rağmen, depolama alanı hangi sebep ile İZMİT ile KANDIRA ya uygulamaya çalışılmaktadır. Ağaç, yeşil alan, doğal yaşam alanı, su havzası, yerleşim yeri, hayvancılık, tarım v.b kriterler düşünüldüğünde bile DÖNGELLİ köyünde yetişen dünyaca ünlü KANDIRA karpuzunu da etkileyecektir. Nedeni ise bu bölgede bulunan su havzaları karpuzun yetiştiği bölgeye gitmektedir. 

Yeterince fedakarlıklar yaptık?

Bu konuyla ilgili akademik odalar, DSİ (Devlet Su İşleri) nin görüşü nedir? Bölgeye yapılan cezaevi, hayvan barınağı (170 dönüm), aynı alan içerisinde büyümeye devam eden taş ocağı yapıldı. Bölge halkının görüş ve düşüncesi hiç mi önemli değildir? Bu zamana kadar yeterince fedakarlıklar yapılmıştır. Daha fazlasını lütfen bizden istemeyin diyerek tepkilerini dile getirdiler.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑