Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Eğitim

Kandıralı Derinsu, TÜBİTAK 2’ncisi oldu

TÜBİTAK’ın düzenlediği 51. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması-2020’e katılan öğrencilerden kandıra Anadolu Lisesi 9. Sınıf öğrencisi Derinsu Akıncı, İstanbul Asya Bölge sıralamasında ikinci oldu.

5 Temmuz 2020 Saat: 04:13
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 14.797 kez okunmuştur

Kandıralı Derinsu, TÜBİTAK 2’ncisi oldu
Kandıralı Derinsu, TÜBİTAK 2’ncisi oldu

TÜBİTAK’ın düzenlediği 51. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması-2020’e katılan öğrencilerden kandıra Anadolu Lisesi 9. Sınıf öğrencisi Dr.Tuba Akıncı ve Prof.Dr. Akın Akıncı'nın kızı Derinsu Akıncı, İstanbul Asya Bölge sıralamasında ikinci oldu.

Derinsu Akıncı, yarışmaya “Türkiye’nin yerli otomobilinin bazı parçalarında Kandıra keten fiberi takviyeli polimer biyokompozit malzeme geliştirilmesi” projesi ile katıldı

GENÇ BEYİNLERİ TEŞVİK

TÜBİTAK tarafından; genç beyinleri düşünmeye, gözlem yapmaya, merak etmeye, hayal gücünü, yaratıcılık, mühendislik, problem çözme ve entelektüel becerilerini geliştirmeye teşvik etmek amacıyla 51’incisi düzenlenen yarışmayanın bölge sonuçları 9, 10,11 Mart tarihlerinde 12 bölgede yapılan yarı final yarışmalarına Kocaeli İstanbul Asya Bölgesi okulları ile yarışarak 12 ödül kazandı.

YERLİ VE MİLLİ PROJE

Kandıra Anadolu Lisesi 9. Sınıf öğrencisi Derinsu Akıncı’nın İstanbul Asya Bölge yarışmasına tamamen yerli ve milli, “Türkiye’nin Yerli otomobilinin bazı parçalarında Kandıra keten fiberi takviyeli polimer biyokompozit malzeme geliştirilmesi” projesi ile katıldı. Kandıralılar, Derinsu Akıncı’nın yarışmada ki başarısı kadar, Kandıra ketenini gündeme getirmesi de büyük ilgi gördü, takdir aldı.

KANDIRALI DERİNSU 2. OLDU

TÜBİTAK İstanbul Asya Bölge yarışmasına 23 proje ile katılan ve alanında ikinci olan Derinsu Akıncı, “Kandıra’da eskiden keten üretimi olduğunu ve babaannemin hala keten bezi kullandığını biliyorum. Cumhurbaşkanımızın tanıttığı yerli ve milli otomobilde keten fiber kullanılması için proje hazırladım. Birinci olamadığıma üzüldüm. Ama Kandıra’ya ikincilik getirdiğim mutluyum” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑