Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Adliye

Kandıra'da yatan eski vekillere ‘kıyafet adabı’ cezası

Kandıra Kadın Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP milletvekilleri Demirel ve Irmak ile tutuklu Tanırğan’a havalandırma saatlerinde adaba uygun giyinmedikleri ve kameraları kapattıkları gerekçesiyle 3 gün hücre cezası verildi.

1 Kasım 2019 Saat: 00:04
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.225 kez okunmuştur

Kandıra'da yatan eski vekillere ‘kıyafet adabı’ cezası
Kandıra'da yatan eski vekillere ‘kıyafet adabı’ cezası

İddiaya göre, Kocaeli Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü, Kandıra 1 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Demirel, Irmak ve Tanırğan’ın havalandırmaya çıktıkları kıyafetten rahatsız olan kadın gardiyanlar, odayı ve havalandırmayı gören kameraların erkek gardiyanlar tarafından izlendiğini belirterek “Havalandırmaya çıkarken kıyafetlerinize dikkat edin” uyarısında bulundu. 

İtirazın kabul edilmesinin ardından dün Kocaeli Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’nda duruşma yapıldı. Duruşmada savunma yapan Demirel, sağlık sorunları nedeniyle güneş ışığını direk görmek için rahat kıyafetlerle havalandırmaya çıktıklarını kaydederek “Ancak kadın gardiyanlar bize ‘Siz bu kıyafetlerle mi havalandırmaya çıkıyorsunuz? Kamera görüntülerini erkek personeller de izliyor’ dedi. Cezaevi yönetimiyle görüşmek istedik ancak olumlu dönüş alamadık. Biz de kameraların üzerine kâğıt yapıştırdık. Amacımız kamu malına zarar vermek değildi, özel alan mahremiyetimizi sağlamaktı. Cezanın iptalini istiyorum” dedi.

Irmak ise “Kameralar zarar görmedi. Verilen 3 günlük hücre cezasının iptalini talep ediyorum” diye konuştu. Hâkim, cezaevi kamera kayıtlarının ve cezaevindeki personelin nöbet çizelgesinin incelenmesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Öte yandan cezaevinden konuyla ilgili yapılan açıklamada hükümlü ve tutukluların kameraların özel alanlarını ihlal ettiği söyleminin iddia olduğu ileri sürüldü.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑