Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Adliye

Kandıra'da Maganda kurbanı Öztürk'ün davası

Kandıra’da bir eğlencede havaya doğru ateş eden İbrahim K., kendisini "Havaya ateş etme, birileri vurulabilir" diyerek uyaran Öztürk'ü öldürdü. Savcı, haksız tahrik hükümlerinin uygulanmaması yönünde mütalaa verdi

2 Kasım 2019 Saat: 10:33
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 5.425 kez okunmuştur

Kandıra'da Maganda kurbanı Öztürk'ün davası
Kandıra'da Maganda kurbanı Öztürk'ün davası

Olay, 17 Haziran 2018'de Kandıra Araman Küçükhasanlı Mahallesi'nde meydana geldi. Mahalle halkı tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen "yaza merhaba" eğlencesinde İbrahim K. belindeki tabancayı çıkartarak havaya 3 el ateş açtı. Eğlenceyi düzenleyen isimlerden biri olan Nihat Öztürk ise İbrahim K.'yı uyararak "Havaya ateş etme, birileri vurulabilir" dedi.

TABANCAYLA 3 EL ATEŞ ETTİ 

İddialara göre bu ikazın ardından İbrahim K. ile Nihat Öztürk arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi sonucu İbrahim K., Nihat Öztürk'e yakın mesafeden tabancayla 3 el ateş etti. Nihat Öztürk kurşunların karnına ve ayağına isabet etmesi sonucu kanlar içerisinde yere yığıldı. Olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Sakarya Yenikent Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Nihat Öztürk yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.  

İNDİRİM YOK

Olayla ilgili Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesinde "kasten öldürme" suçlamasıyla açılan davada savcı mütalaa verdi. Sanığın yakın mesafeden ateş etmek suretiyle maktulün ölümüne neden olduğu belirtilen mütalaada, sanık hakkında haksız tahrik hükümlerinin uygulanmamasına, sanığın işlemiş olduğun suçun vasıf ve mahiyeti dikkate alındığında tutukluluk halinin devamına karar verilmesi istendi.

"ÖLDÜRME KASTIM YOKTU"

Duruşmada söz alan İbrahim K., "Ben havaya ateş ettikten sonra aracımın olduğu yere gittim. Arada 15-20 metrelik bir mesafe vardı. Daha sonra aradan 3-4 dakikalık bir süre geçti. Öldürmek için bir kastım yoktu, olsaydı ilk anda öldürürüm. Beni iki otomobilin arasına sıkıştırdılar. Üzerime 30-40 kişi geldi. Bana yönelik ağza alınmayacak şekilde küfür ettiler" dedi. Mahkeme heyeti duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.  

Habertürk

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑