Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Sağlık

Kandıra'da Korona mücadelesinde uygulamalı eğitim

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un talimatlarıyla tüm ilçelerde Covid- 19 bilgilendirme ve farkındalık çalışması başlatıldı.

15 Temmuz 2020 Saat: 12:32
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 5.980 kez okunmuştur

Kandıra'da Korona mücadelesinde uygulamalı eğitim
Kandıra'da Korona mücadelesinde uygulamalı eğitim

Vatandaşların koronavirüs hastalığı hakkında bilgi sahibi olmaları ve farkındalığın sağlanması amacıyla Kocaeli Valisi Seddar Yavuz tarafından verilen talimatla şehrin belirli noktalarında stantlar kuruldu. Tüm ilçelerde uygulanan proje ile sağlık personelleri tarafından koronavirüsle mücadelede hayati önem taşıyan el hijyeni  maske kullanımı ve sosyal mesafe konularında uygulamalı eğitim ve bilgilendirme yapılıyor. Bu sayede vatandaşlar Covid19 hastalığına karşı almaları gereken önlem ve tedbirleri sağlık profesyonellerinden doğru olarak öğreniyor.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un talimatı ile Kandıra'da vatandaşlara yönelik Koronavirüs Farkındalık Çalışması başlatıldı. Bu kapsamda Kandıra İlçe Sağlık Müdürlüğü sağlık çalışanları tarafından, İlçe Meydanı ve sağlık tesislerinde stant kurularak “maske kullanımı, sosyal mesafe, el hijyeni ve temizlik” konularında halka yönelik bilgilendirme yapılıyor.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği stant çalışması hakkında bilgi veren İlçe Sağlık Müdürü Dr. Damla Tosun  “Normalleşme sürecinin başlaması ile Koronavirüsün bulaşma riskine karşı önlemleri arttırmamız gerekiyor. Vatandaşlarımızın Koronavirüsten korunmaları için İlçe Sağlık Müdürlüğümüz tarafından halkımızın yoğun olarak bulunduğu alanlarda stant çalışmaları yapıyoruz. Arkadaşlarımız maske kullanımı, sosyal mesafe ve el hijyeni konularında uygulamalı eğitim veriyor. Vatandaşlarımızdan ricamız Sağlık Bakanlığı’nın talimatlarına harfiyen uyum sağlamaları. Düğün ve cemiyetlerimizin arttığı bir dönemdeyiz, en güzel günlerimizde korona hastalığına davetiye çıkarmayalım. Bu sebeple maske kullanımı, sosyal mesafe ve el hijyeni kurallarına riayet etmeliyiz” dedi.

Sosyal Ortamda Dikkat Etmemiz Gereken Hususlar

*Tıbbi maske kullanırken ağız ve burunun tamamen kapandığından emin olunmalıdır.

*Kullanılan tıbbi maskeler virüs kaynağı olma riskinden dolayı yerlere atılmamalıdır.

*Tıbbi maskeler ortak kullanılmamalıdır.

*Tıbbı maske kullanım sırasında; nemlenmesi, kirlenmesi ve yırtılması halinde yenisi ile değiştirilmelidir.

*Koronavirüsten korunmak için sosyal mesafe kurallarına uyulmalıdır. Kişiler arası sosyal mesafenin en az 1.5 metre olmasına dikkat edilmelidir.

*Kalabalık ortamlarda yapılan etkinliklerde virüsün bulaşma riskinin arttığı unutulmamalı ve maske –sosyal mesafe-el hijyeni konularında dikkatli olunması gerekmektedir.

*El hijyeni ve temizlik konusuna dikkat edilmelidir. Eller sık aralıklar ile su ve sabun ile yıkanmalıdır. Su ve sabunun olmadığı yerde alkollü el antiseptiği kullanılabilir.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑