Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Ekonomi

Kandıra’nın meşhur karpuzu çıktı

Yazın en serinletici meyvelerinden olan ve lezzetiyle ün kazanan Kandıra karpuzu, hasadın başlamasıyla tezgâhları süslemeye başladı.

26 Temmuz 2019 Saat: 06:33
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 7.294 kez okunmuştur

Kandıra’nın meşhur karpuzu çıktı
Kandıra’nın meşhur karpuzu çıktı

Kandıra’da yetiştirilen kendine has tat ve aroması olan Kandıra karpuzu, ilçe halkı tarafından büyük rağbet gördüğü gibi farklı il ve ilçelerden gelen tatilcilerin de ilgi odağı. Sıcak yaz günlerinde en çok tercih edilen meyvelerden biri olan karpuz, pazarda en çok satılan meyveler arasında yerini alırken, Kandıra İzmit yolu üzerinde onlarca üretici de kendi arazilerinde yetiştirmiş oldukları tonlarca karpuzları traktörlerinin römorklarına yükleyerek yol kenarlarında satışa sunuyor.

MARKETLERE GÖNDERİYOR

Kandıra Döngelli Mahallesi’nde karpuz üreticiliği yapan İrfan Adıgüzel de Kandıra’nın meşhur karpuzunu pazarlarda satışa çıkartırken, çevre ilçe ve illerdeki marketlere de gönderiyor. Damlama sulama yöntemiyle yetiştirdiği karpuzun kilosunu pazarda 1 buçuk liraya satan Yaşar, satışlardan memnun olduğunu söylüyor.

“EN LEZZETLİ KARPUZ BİZDE”

Döngelli Mahalle Muhtarı Barış Yaşar da mahallelerinde yetişen karpuzun ayrı bir lezzetli olduğunu söyleyerek, “Mahallemizde yaklaşık bin dönüm arazide dikilmiş olan karpuzların hasadı başladı. Doğal hayvan gübresiyle organik yetişen karpuzların lezzeti daha bir başka. Türkiye’nin en lezzetli karpuzunun biz de yetiştiğine dair iddialıyım” şeklinde konuştu.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑