Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Kandıra’nın Her Kesiminden Çiğit’e Tepki Yağıyor

Bir İnternet Sitesinde köşe yazan İsmet Çiğit'in, yazısında Kandıralılar hakkında sefil ifadesini kullanmasına tepkiler durmak bilmiyor.

17 Ocak 2021 Saat: 23:39
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.434 kez okunmuştur

Kandıra’nın Her Kesiminden Çiğit’e Tepki Yağıyor
Kandıra’nın Her Kesiminden Çiğit’e Tepki Yağıyor

İsmet Çiğit’in yazdığı köşe yazısında; “Ama Kandıralı Yıllardır ihmal edilir. Köylüsü yaşlısı fakir; genci işsizdir… Dededen kalma arazilerini satıp, pılısını pırtısını toplayan Kandıralı, soluğu İzmit’te alır, Kireçocakları’nda veya Tavşantepe’de bir gecekonduya kapağı atıp, yoksul, sefil bir hayatı içine sindirmeye çalışır” ifadeleri yer almıştı.

Bu ifadelerin ardından ilçemizde tepkiler çığ gibi büyüdü. Siyasilerden sivil toplum kuruluşlarına, meclis üyelerinden muhtarlara kadar toplumun her kesiminden peş peşe sert açıklamalar gelmeye başladı.

*****************
TÜRKİYE MUHTARLAR DERNEĞİ KANDIRA ŞUBE BAŞKANI MUSTAFA SATILMIŞ:
"Ben Türkiye Muhtarlar Derneği Kandıra Şube Başkanı Mustafa Satılmış. Şerefiyle alın teriyle geçimini sağlayan el etek öpmeyen şerefini satmayan İzmit' teki kandıralı hemşehrilerimize "SEFİL" benzetmesi yaparak basın onur gününde onursuzca bir yazı kaleme alan İsmet Çiğit'i ve bu yazıyı kandıralı olarak kendi yüzlerine söyletenleri kınıyorum.."

**************
KANDIRA MUHTARLAR DERNEĞİ BAŞKANI MUSA YENER:
"Kandıra Muhtarlar Derneği Başkanı ve Beylerbeyi Muhtarı Musa Yener,”İsmet çiğit sen gazetecisin öylemi Yalancılık yapmacık aşırıcılık yaparak Kandıralımıza küçümser bakan zat (ismet çiğit) efendi büyükşehir belediyesine karşı kuyruk acın olmalıkı genç kandıralılar derneğinide kullanarak sefil göstermeye çalıştığın Kandıralıdan söz ederken ağzına vurasınız lokmasını alırsınız diyorsun bilmiyosunki Kandıra siyasette ticarette üretimde fikrini söylemekte akademik kariyerde Aslan gibiyiz artık seningibi düşünenlerin modası geçti, gosb) yi Büyükşehir belediyemizin tıbbı aromatık gibi projelerini itibarsızlaştırmak için Bi halt yiyeyim dedin ters tepti pislikten beslenen pislik kusar ekmeğimizi almaya çalışırken Kandıralılar bakıyorum da seninde alanın olan sosyal medyada yüzüne tükürüyorlar Manavı Lazı Çerkezi göçmeni çepmisi kürdü karadenizlisi romanı ile kardeşiz biz Aslan gibi Kandırayıız ve Kandıralıyız çiğit efendi başka kapıya”

******************

KANDIRA ZİRAAT ODASI BAŞKANI ERDAL ÇETİN:

,Son günlerde basında Kandıra’mız hakkındaki Kandıra’yı düşünen Kandıralı gençler. Yazısını kaleme alan gazeteci İsmet Çiğit bölgenizi bilmeden sadece dernek yöneticilerini dinleyerek masa başında doğru olmayan bilgilere yazısında yer vermesi ve Kandıra’nın sorunlarını masa başında çözmeye çalışması ve hemşehrilerimiz hakkinda aşağılayıcı ifadeler kullnamasın esefle kınıyorum... Kandırayı aşağılatan ne dernek ne de şahıslar özünde Kandıralı olamaz. Güzel ilçemiz tarihte ismi olan başbakan hatta 112 acilin temellerini atmış bir bakan çıkarmıştır. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ve Kandıra Belediyesi’nin toplamda sadece Kandıra çiftçisine gerek direkt gerekse fiziki alt yapı olarak yıllık ortalama 7 milyon lira desteği bulunmaktadır. Merak edenler KBB Muhtarlıklar Daire Başkanlığı’ndan ve Kandıra Belediyesi’nden “samimi olduklarına inandırabilirlerse” detaylı bilgi alabilirler. Dün ilçemiz tarımının geliştirilmesinde büyük öneme sahip GİOSB’ye karşı çıkanlar bu önemli yatırımın gecikmesine sebep olanlar bu gün ülkemize örnek olan TABİP’i itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Konulara vakıf olmadan özellikle tarımdaki sorunlarla gündem oluşturmak niyetinde her kim olursa olsun karşısında bizleri bulacaktır. Konu tarım olunca ata tohumları, tıbbi aromatik bitkiler hakkında ne kadar bilgiye sahiptirler merak etmekteyiz. Özellikle ilimizde Büyükşehir Belediyesi tarafından Kandıralı çiftçilerimize verilen destekleri yazmış olsak eminimki cok zaman ayırmamız gerekecektir. Doğrusu ile yanlışı ile vermiş oldukları desteklerden dolayı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına Kandıralı üreticilerimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum. Ata tohumu ve tıbbi aromatik bitklier projesine gelince zaten ilçemizde ata tohumları üzerine son üç yıldır çalışma sürdürülmekte ve neticesinde tescillenmiş tohumlarımız da bulunmaktadır. Tıbbi aromatik bitkiler projesine gelince yaklaşık 250 çiftçimizi ilgilendiren 30 milyonluk bir bütçe ayrılan dolaylı yollardan 80 milyonluk bir projeden nelerini bilerek yanlış olduğuna kanaat getirdiniz merak etmekteyiz. Fide temininden hasat sonuna kadar 5 yıl boyunca alım garantisi verilen projenin eleştirilmesi akıllara zarar. Elbette projenin eksikleri olabilir olacaktır da yeni bir proje başlangıcı olarak bekleyip görmeden masa başında yazmak çizmek be kadar doğrudur. Saygılarımla... Erdal Çetin Yönetim Kurulu Başkanı"

************************

AK PARTİ KANDIRA İLÇE YÖNETİM KURULU ÜYESİ RIDVAN ELMAS:

 “Şerefiyle, alın teriyle geçimini sağlayan, el etek öpmeyen şerefini satmayan İzmit’teki KANDIRALI hemşehrilerimize sefil benzetmesi yaparak basın onur gününde onursuzca bir yazı kaleme alan ismet çiğit’i kınıyorum.”

***********************

KOCAELİ MANAV DERNEKLERİ DAYANIŞMA PLATFORMU BASIN SÖZCÜSÜ ENGİN TÜMER:

“Dernekler (STK Kuruluşları) bu toplumun sesi ve değişmez bir rengidir.
Platform üyemiz Genç Kandıralılar Derneğide gerek projeleri gerekse yaptığı faaliyetlerle her zaman bölgesi ve derneğin amacına yakışan görevini layıkıyla yerine getirmiştir.
Tabiki ziyaretler yapılır misafirler ağırlanır ama yanlış bir anlık yapılan hata olsa bile kimse kimseye
Buna din, dil, ırk, mezhep, fakirlik, sefillik yakıştırması yapma hakkına sahip değildir.
Buradan halkımız için yapılan insanlık dışı yakıştırmayı nefretle kınıyor gazeteci İsmet Çiğit 'ten halkımız adına özür dilemesini bekliyoruz
kamuoyuna saygıyla duyururuz.
Kocaeli Manav Dernekleri Dayanışma Platformu Basın Sözcüsü Engin Tümer
*******************

KOCAELİ İZMİT VE KANDIRALILAR DERNEĞİ BAŞKANI VEYSEL YİĞİT:

“Bir köşe yazısında Kandıramızla ilgili sorunları kaleme alan köşe yazarı ismet çiğit bey kandıramızla ilgili sorunlarından bahsetmiş tabiyki kandıramızla ilgili projeleri kandıramızın gelişmesiyle ilgili önerileri ilgili bir gazeteci olarak kaleme alması biz kocaeli-izmit ve kandıralılar derneği olarak memnun oluruz. Ama sayın çiğit biz kandıralılar ve manavlar kadim bir tarihin asil milleti olarak asla manavlar bir bölgeye göçüp gecekondulara yerleşip sefil, yoksul bir hayat sürmüyoruz sayın çiğit. Şunu bilmelisiniz ki kocaelinin ve türkiyenin her ilinde biz manavlar yoğun bir nüfusla hayatlarımızı kaliteli refah içinde sürdürüyoruz. Kandıra ve manavlar o kadar büyük bir ailedirki ne genç kandıralılar nede bizler kandıralılar dernekleri olarak bizlerin uftesinde değildir. Bizler kandıramıza yapılan her yatırımı destekler her faydalı projenin yanında olur destek veririz. Kandıramızla ilgili yanlış projelerin de karşısında birlik olup eylem yapmasını da bildik. Kandıramızı ve manavları bu tarz dille küçük düşürmenizi esefle kınıyoruz ve tüm manavlardan özür dilemenizi istiyor ve bekliyoruz. Kandıramız siyaset üstü kocaelimizin parlayan yıldızı turizimiyle doğasıyle tarihiyle cennet ilçesidir” ifadesini kullandı."

************************

KOCAELİ MUHTARLAR DERNEĞİ BAŞKANI İBRAHİM EFE:

 “İsmet Çiğit Tavşantepe Muhtarı olarak yazında kurduğun cümleler ile ilgili seni şiddetle kınıyoruz...
Biz Kandıralı ve Tavşantepelilerin ne sefil bir hayatımız nede içimize sindirmeye çalıştığımız bir yaşamımız var...
Bilakis sizin unuttuğunuz...
Komşuluk ilişkilerinin hat safhada yaşayan bir kültürümüz var...
Dedelerimizin arazilerini satarak değil babalarımızın bu şehrin fabrikalarında çalışıp yaptıkları müstakil evlerde oturuyoruz...
Yazık sana yanlış anlatmışlar...
Kandıra’nın birçok ürününü yazmışsın fakat Hindiyi unutmuşsun.
Kandıra’nın birde Hindisi vardır hem de güberen cinsinden
Kandıra insanını da ağzına vurup ekmeğini alamazsın sakın yanılgıya düşme Kandıralı ağzına vurunca ekmeğini vermez...
İstemesini bilirsen paylaşmasını bilir ekmeğini bölüşmesini bilir...
Sana son sözüm...
Kandıra’yı bilmeden Kandıra’yı
Kandıralı'yı tanımadan insanını
Tavşantepe’yi bilmeden yaşamlarını YAZMA
Hatta Kandıra ve Tavşantepe üzerinden siyaset devşirmeye hiç KALKIŞMA” diye yazdı.

*****************

AK PARTİ KANDIRA İLÇE ESKİ YÖNETİM KURULU ÜYESİ MESUT TEKİN:

"Maksadını fazlasıyla aşarak sözde gazetecilik yapan ve kandıralılar için 'sefil' ifadesini kullanan İsmet ÇİĞİTİ kınıyorum. 

Yapılan bu yanlış ifadesi için değerli Kandıralılardan özür bekliyorum."

****************

AK PARTİ KANDIRA BELEDİYE MECLİS ÜYESİ HAYRİ ÇELİK:

“Senin gibi yılların deneyimi, bu kenti ve kentin dinamiklerini iyi tanıyan birine yakışmadı. Bu işin çıraklığını yapan biri değilsin.
Yıllardır köşenden yazdın. Bu yazı gösterdi ki halkın arasına girmemişsin, köşende soluklanıp, köşenden yazmışsın….
Biz ki sakinliği ile biliniriz, etliye sütlüye karışmayız ama ayranımız kabardı mı öfkemizi de kıyısı olduğumuz Karadeniz gibi kusarız….
Senin yazını okuyan da Kandıralıları başka ülkenin hicret edeni, başka şehrin insanı sanır. Sanırsın ki yaşadığın şehre gelmişiz…
Biz her gelene hoş geldin diyen, bir tas çorba, ne varsa buyur eden bir milletiz. Gazetecilikte yer edinen yeni yetme olsan onu bile anlamam da hadi der, cahil der, cevap verme zahmetine girmezdim. Be adam, yazının her yeri tefrit, iftira, aşağılama, hakaret, insan onur ve gururunu aşağılayıcı bir yazı. Bu yazdığın yazı senin içine sindi mi, sinmiş ise sen ne içten, ne dıştan bu camiada eli kalem tutacak ve yazdığı kale alınacak biri değilsin… Kötü söz sahibine aittir derlerdi büyüklerimiz. Buradan yola çıkarak pısırık, sığıntı ve sefil olarak yaşayan bizler değiliz, sensin.
Biz aç da kalsak açız diye kimsenin kapısına gitmeyiz, sen bunu iyi bilirsin gittiğin için…
Biz kişiye değil makama hürmet eder, Devlet için boynumuzu bükeriz. Bunu sefillik olarak görüyor isen ne mutlu bu uğurda sefil olanlara…
Bazen bunayan insanların ne dediğini umursamazsın, alzaymır hastalığına verirsin, senin kalemin alzaymır olmuş, bırak bu işleri git köşende otur.
Kandıra Sepetçi köyünde yaşayan, bu köyde yıllarca muhtarlık yaptıktan sonra Kandıra meclis üyesi olarak bu onurlu ve gururlu insanlara hizmet etme şerefine nail olmuş birisi olarak seni kınıyorum. İzkander Başkanı Ömer Özkan’ın dediği gibi çiğ olduğunu gösterdin. Derhal özür dile. Dilemezsen şahsım ve hemşerilerim adına iki elim o kirlenmiş yakanda değildir ama mahkeme de olacaktır bilesin…” değerlendirmesini yaptı.

*******************

AK PARTİ KANDIRA İLÇE YÖNETİM KURULU ÜYESİ AHMET ALPER TOKGÖZ:

 "Alın teriyle geçimini sağlayan, el etek öpmeyen şerefini satmayan İzmit’teki KANDIRALI hemşehrilerimize sefil benzetmesi yaparak basın onur gününde onursuzca bir yazı kaleme alan ismet çiğit’i kınıyorum. #kandırayıvehemşehrilerimiseviyorum"

**************

KANDIRA AR-GEM DERNEĞİ BAŞKANI HÜSEYİN BAYRAK:

"KANDIRAMIZ adına kurulu bir dernek üzerinden,
Kandıralıları karşı karşıya getirmek için , tertiplenmiş bir planın parçası olabilir,
ÇİĞİT’in çıkışı,
Çünkü bizim hiç bir hemşerimiz,
kendisine SEFİL ifadesini kullan dememiştir,
bir şeyler istişare edilmiş olabilir,
SEFİL kendisinin sokuşturduğu fitne tohumu olabilir,
çimlendirmemek ve büyütmemek gerek,
DİKKATLİ OLMAK,
OYUNA GELMEMEK LAZIM."
**************

AK PARTİ KANDIRA İLÇE YÖNETİM KURULU ÜYESİ YÜKSEL ÖZKAN:

”Şerefiyle alın teriyle geçimini sağlayan el etek öpmeyen şerefini satmayan izmit teki kandıralı hemşehrilerimize sefil benzetmesi yaparak basın onur gününde onursuzca bir yazı kaleme alan ismet çiğit i ve bu yazıyı kandıralı olarak kınıyorum.”
*************

KOCAELİ SPORTİF AMATÖR OLTA BALIKÇILARI VE DOĞAL HAYATI KORUMA DERNEĞİ BAŞKANI ENGİN UZTÜRK:

”Kandıra Manav'ıyım, Tavşantepeliyim ve çok şükür sefil bir hayatım da yok. Kısaca keyfim yerinde nokta...”

***********************

AK PARTİ KANDIRA BELEDİYE ESKİ MECLİS ÜYESİ, KORKMAZ MUTFAK EŞYALARI A.Ş. İDARİ İŞLER MÜDÜRÜ GÖKALP ÇOBANOĞLU:

”Maksadını aşarak sözde gazetecilik yapan ve kandiralilar için sefil ifadesini kullanan ismet çiğit i kınıyor ve kendisinden bu ifadesi için kandiralilardan özür bekliyorum”
************************
İZMİT ÇEVRE KÖYLER ARAŞTIRMA-GELİŞTİRME PLATFORMU:

"İzmit Çevre Köyler Ar-Ge Platformu,”Kent Burjuvazısı İsmet Çiğit'i 16 Ocak tarihli köşe yazısındaki çirkin üslubundan dolayı kınıyoruz!
"Kandırayı Düşünen Kandıralı Gençler" başlıklı köşe yazısında gazeteci İsmet Çiğit'in kullandığı Kandıralılar kentin kenar mahallelerinde sefil bir hayat sürmeye razı oluyorlar ifadelerini kullanması maksadı aşan bir tespittir. Her doğru her zaman dile getirilmez düsturundan hareketle Kandıralıların, Kocaelinin yerlisi yurttaşlarımızın refah içinde yaşamadıklarını daha insan onuruna yaraşır ifadeler ile dile getirebilirdi.
İzmit Çevre Köyler Ar-Ge Platformu olarak bölge halkımızın yaşadığı sorunların temelinde yatan sebepleri tespit ederek çözüm yolları aramayı kendimize amaç edindik. Bu sebeple yaşam kalitesini arttıracak sosyo-kültürel girişimleri sürdürme gayretindeyiz. Halkımız kimsesiz değildir. Bizler elele vererek gecmişten bugüne taşınan bütün göz ardı edilen sorunları ve kentin yerli halkının hakkını sonuna kadar gözeteceğiz.
Senlik, benlik kaygısından sıyrılıp böylesi acı gerçeklerin yüzümüze tokat gibi vurulmasını önlemek için birarada olmalıyız. Kandıralıları hor görmekten, Kandıralıları üzerinden hamasi söylemler geliştirmekten vazgeçilmelidir.
Bu vesile ile bir kez daha gazeteci İsmet Çiğit'i yanlış anlamaya sebebiyet veren ifadeleri için özür dilemeye davet ediyoruz.”

************************

AK PARTİ KANDIRA İLÇE GENÇLİK KOLLARI ESKİ BAŞKANI ÖMER BAYRAKDAR:

"Şerefiyle alın teriyle geçimini sağlayan el etek öpmeyen şerefini satmayan İzmit'teki Kandıra'lı hemşehrilerimize "sefil" benzetmesi yaparak basın onur gününde onursuzca bir yazı kaleme alan ismet çiğit'i ve bu yazıyı Kandıralı olarak kınıyorum. İsmet Çiğit Özür Dile."

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑