Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Sağlık

İl Sağlık Müdürü Ergüney: 'Kandıra'da Her Gün Pozitif Vaka Çıkıyor'

Koronavirüs ile mücadelede vaka sayıları yeniden yükselmeye başladı. Ergüney vaka sayılarının sıfırlandığı ilçelerde dahi yeniden vakaların görülmeye başlandığına dikkat çekerek vatandaşlara kurallara uyması noktasında uyarıda

16 Haziran 2020 Saat: 05:13
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 14.626 kez okunmuştur

İl Sağlık Müdürü Ergüney: 'Kandıra'da Her Gün Pozitif Vaka Çıkıyor'
İl Sağlık Müdürü Ergüney: 'Kandıra'da Her Gün Pozitif Vaka Çıkıyor'

Koronavirüs vaka sayıları Türkiye genelinde olduğu gibi Kocaeli’de de artış göstermeye başladı. İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney, daha önce vaka görülmeyen Kandıra ve Kartepe’de dahil günde 1 ya da 2 vakaya rastlamaya başladıklarını kaydetti. İzmit’te de vaka sayılarında kıpırdama olduğunu belirten Dr. Ergüney, ağırlıklı olarak Gebze ve Darıca bölgesinde artışın yaşandığını kaydetti. Ergüney, tüm vatandaşları süreç ile ilgili duyarlı olmaya ve bilim kurulunun ortaya koyduğu kurallara uymaya davet etti.

GEBZE BÖLGESİ SIKINTILI

Türkiye genelinde vaka sayısının artması ile birlikte bu artışın Kocaeli’ye de yansıdığını söyleyen İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, şu bilgileri verdi: “Şu anda tüm ilçelerimizde vaka sayıları artmaya başladı. Daha önce vaka sayısını sıfırladığımız Kartepe ve Kandıra ilçelerinde de her gün 1-2 pozitif vaka çıkmaya başladı. İzmit’te de artışlar olmaya başladı. Ama en büyük sorun şu anda Dilovası’ndan ötesi. Gebze bölgesinde artış devam ediyor.

BÖYLE GİDERSE ARTIŞ DEVAM EDER

Bayramdan önce vaka sayısında her gün azalma oluyor ve vaka grafiğimiz yatay gidiyordu. Ancak bayramdan sonra her gün vaka sayısı arttı ve vaka grafiği artışla birlikte yatay seyrediyor. Bu iyi bir gidiş değil. Bu şekilde giderse vaka sayıları artmaya devam edecek. Bu nedenle vatandaşlar mesafe ve maske kuralına mutlaka uymalı. Bu kurallara uyulmadığı sürece vaka sayılarının azalması zor olacak.”

FARKINDALIK KAMPANYASI

Maske ve sosyal mesafe kuralları ile ilgili farkındalık yaratmak amacı ile kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, özel sektör ve gazetecilerden destek istediklerini söyleyen Ergüney, “Farkındalık kampanyası başlatıyoruz. Bu konuda öncelikle kurum yöneticilerinin, özel sektörün ve gazetecilerin sosyal medya paylaşımlarında örnek paylaşımlarda bulunmalarını isteyeceğiz. Sosyal mesafeyle yenilen yemek, maske ile yapılan toplantılar ya da vatandaşı kurallara uymaya davet eden paylaşımlarda bulunmalarını isteyeceğiz. Bu konuda çalışmamız bitmek üzere en kısa zamanda duyurusu yapılacak” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑