Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Güney Marmara Otoyolu 2021 yatırım programında

Projedeki eksikler nedeniyle bir türlü başlayamayan Güney Marmara Otoyolu’nda tüm sorunlar aşıldı. Milletvekili İlyas Şeker güzergahın netleştiğini, 2021’de de ilk kazmanın vurulacağını açıkladı.

11 Ağustos 2020 Saat: 23:58
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.633 kez okunmuştur

Güney Marmara Otoyolu 2021 yatırım programında
Güney Marmara Otoyolu 2021 yatırım programında

Kuzey Marmara Otoyolu birlikte 2012 yılında planlanan, ancak yaşanan sıkıntılar nedeniyle bir türlü başlanamayan Güney Marmara Otoyol projesinin güzergahı kesinleşti. Güney Marmara Otoyolu; Karamürsel, Gölcük, Başiskele ve Kartepe ilçelerinin güneyindeki Samanlı dağlarından geçerek, Kartepe Tepetarla bölgesinden Ankara-İstanbul Otoyoluna bağlanacak. Güzergahın yatay ve düşey hattı da kesinleşti. Otoyolun ilimiz sınırları içerisindeki toplam uzunluğu 65 kilometre olacak.

PROJE REVİZE EDİLDİ
Güney Marmara Otoyol güzergahı 2017 yılında belirlenmiş ve uygulama projeleri çizilmişti. Ancak otoyola Karamürsel, Gölcük, Başiskele ve Kartepe ilçelerinden yapılacak bağlantı yollarında sıkıntı vardı. Büyükşehir Belediyesi bağlantı yolları konusunda Karayolları Genel Müdürlüğü’ne itirazda bulundu ve projenin revize edilmesini istedi. Karayolları da projeyi revize etti. Yeni gelişmeyi duyuran AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, “Bağlantı yollarında ciddi sorunlar vardı. Büyükşehir’in itirazı sonrasında proje revize edildi. ÇED süreci tamamlandı. Aşamalar halinde işin sonuna gelindi” dedi.

7 TÜNEL, 11 VİYADÜK
Uzun yıllardır gündemde olan, ne zaman başlayacak diye merak edilen Güney Marmara Otoyolu’nun kolay bir proje olmadığını, bölgesel sebeplerden dolayı zor bir proje olduğunu vurgulayan İlyas Şeker, “Otoyolun yapılacağı güzergâhın coğrafi zorlukları var. Projenin Kocaeli geçiş güzergâhında toplam uzunluğu 21 bin 970 metre olan 7 adet tünel, toplam uzunluğu 4 bin 710 metre olan 11 adet viyadük ve 8 adet farklı seviyeli kavşak bulunuyor. Bütün bunları titizlikle belirlemek kolay değildir” dedi.

2021’DE BAŞLAYACAK
Yolun planlandığı ve güzergah üzerinde kalan özel mülkiyetlerin istimlak edildiğini, ancak projenin bir türlü başlanamadığını ve istimlak paralarının ödenmediği için bölge halkının mağdur olduğunu söyleyen Şeker, “Bölgede arazileri istimlak edilen vatandaşlarımız müsterih olsun. Projenin sonuna geldik. Güzergâh üzerindeki tüm eksiklikler giderildi. Uygulama projelerinin çizimi kaldı. Çizim ihalesi bu yılın sonunda yapılacak. İhaleden sonra proje 2021 yılının yatırım programına alınacak ve kazma vurulacak” bilgilerini verdi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑