Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Erdoğan’a Kandıra Bezi hediye etti

Ankara’da gerçekleşen 2.Uluslararası Coğrafi işaretler Zirvesi'nde Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ercan Yamen Cumhur Başkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a, Coğrafi İşaretler listesine alınan Kandıra Bezini hediye etti.

21 Eylül 2019 Saat: 06:44
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.407 kez okunmuştur

Erdoğan’a Kandıra Bezi hediye etti
Erdoğan’a Kandıra Bezi hediye etti

Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katıldığı törenle açıldı. 81 İlin katılım gösterdiği zirvede,  440’ı coğrafi işaret tescili almış 2 bin 500 ürün sergilendi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Vekili Ercan Yamen listeye alınan Serap Ertaş’a ait Kandıra Bezin’ini Hereke Han Halı'dan Süheyla Sarı Yoldaş ile birlikte Erdoğan’a takdim etti.

MARKA Doğu Marmara Kalkınma Ajansı sponsorluğunda gerçekleşen ve Gebze Ticaret Odasın da destek verdiği programda Kocaeli’yi temsil eden Kültür ve Turizm Müdürlüğü, ilimize ait coğrafi işaret listesine alınan; İzmit Pişmaniyesi, Hereke Halısı, Karamürsel Sepeti, Kandıra Bezi ve coğrafi işaretler konusunda değerlendirmeye alınan; Yarımca Kirazı, Çenesuyu, Eşme Ayvası,  Gebze Çöreğini konuklara tanıttı, Büyük ilgi gören stant adeta ziyaretçi akınına uğradı.  Pişmaniye, çörek, ayva, çene suyu ikramları ise uzun kuyruklar oluşturdu. Öte yandan ziyaretlere Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran’da eşi ile birlikte standımızı ziyaret etti ve Araştırmacı Ezgi Yeşilyurt’a katılımlarından dolayı plaket takdim etti. Başkan Baran daha sonra standı dolaşarak birde halı dokuması gerçekleştirdi. Ziyaretlerde Hikmet Kolonyalarına ait İzmit’e has Pişmaniye kokusu da konuklara ikram edildi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑