Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Çetin, Külleme Hastalığına Karşı Üreticiyi Uyardı

Kandıra Ziraat Odası Başkanı Erdal Çetin, fındık ağaçlarında gözlenen külleme hastalığına karşı önlem alınması için üreticiyi uyardı.

2 Haziran 2020 Saat: 00:49
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 5.613 kez okunmuştur

Çetin, Külleme Hastalığına Karşı Üreticiyi Uyardı
Çetin, Külleme Hastalığına Karşı Üreticiyi Uyardı

Bilindiği gibi Kandıra bölgesinin büyük bir kısmı fındıkla geçimini sağlıyor. Kandıra Ziraat Odası da fındık veriminin ve randımanının yüksek olması için üreticileri sık sık ziyaret ederek, fındık bakımı, gübreleme ve hastalıklar hakkında bilgilendirme yapıyor. Özellikle son 5 yıldan bu yana fındıkta yoğun olarak verim ve kalite düşüklüğüne neden olan külleme hastalığına karşı üreticileri uyaran Kandıra Ziraat Odası, bir an önce önlem alınması ve bahçelerin ilaçlanması gerektiğini duyurdu.

DÜZENLİ BUDAMA ÖNEMLİ

Kandıra Ziraat Odası Başkanı Erdal Çetin, külleme hastalığına karşı vakit kaybetmeden ilaçlama çalışmalarına başlamaları gerektiğini belirterek, “Tüm çiftçilerimize Haziran ayı sonuna kadar külleme hastalığına karşı gerekli mücadeleyi yapmaları gerektiğini hatırlatmak isterim. Belli dönemlerde bazı üreticilerimiz ilaçlama yapıyor ama diğer çiftçilerimiz mücadele yapmadığı için külleme hastalığı ile mücadelede tam olarak istenilen sonuçlar alınamıyor. İlerleyen günlerde ilaçlamanın yapılmadığı bahçelerde fındık koçak dökülmeleri gibi kayıplar görülecektir. İlaçlanan bahçelerde hastalığın etkileri kaybolacak fındık verimlerinde kayıp yaşanmayacak ve rekolte randımanları yüksek olacaktır. Kandıra Ziraat Odası olarak collis veya luna gibi külleme ilaçlarının kullanılmasını tavsiye ediyoruz” ifadelerini kullandı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑