Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Röportaj

Büyükakın’dan Kandıra projeleri

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Büyükakın, Kandıra için hayal ettiği projeleri anlattı.

15 Ocak 2019 Saat: 18:55
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 62.877 kez okunmuştur

Büyükakın’dan Kandıra projeleri
Büyükakın’dan Kandıra projeleri

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Büyükakın, Kandıra'nın Sesi Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ünal Cankurt'a Kandıra’yla ilgili samimi açıklamalarda bulundu. İlçenin en önemli sıkıntılarından duble yol projesi ve Gıda OSB ile ilgili konuların Büyükşehir Belediyesi kapsamında olmadığını ancak konuların takipçisi olduğunu belirten Büyükakın, “Gıda OSB’de geçmiş sıkıntılar çözüldü. Süreç çok hızlı bir şekilde devam edecek. Kandıra-İzmit yolu da karayollarının yatırım programında. Bu konuda da aksama olmayacak” dedi. Kandıra’ya son 15 yılda çok büyük yatırımlar yapıldığını da kaydeden Büyükakın, “Büyükşehir Belediyesi bugün ki parayla 500 milyon lira, İSU ise 300 milyon civarında yatırım yaptı. Çoğu iller de bu rakamlara ulaşan yatırımlar yapılmıyor” dedi.

“KANDIRA BENİM İLGİ ODAĞIMDIR”

Kandıra’ya ayrı bir önem verdiğini belirten Büyükakın, “Kandıra uzun yıllardır yakından takip ettiğim bir ilçe. 2000’li yılların başından beri Kandıra’ya gelip giderim. Hatta 2004 yılında Kandıra’nın geleceğiyle ilgili bir sempozyum yapılmıştı ve ben o sempozyumda Kandıra’nın ekonomisiyle ilgili sunum hazırlamıştım. O yıllardan itibaren Kandıra benim ilgi odağımdır. Dolayısıyla Kandıra’daki eksiklikleri ve sıkıntıları o yıllardan beri biliyorum” dedi.

“EKO TURİZM, PERMA KÜLTÜR PROJESİ”

Büyükakın, projelerini şöyle anlattı; “Kandıra’da benim için en önemli öncelik tarımsal sulama konusu. Sulama ile birlikte çiftçilerimizin yapmış oldukları üretimde ciddi bir verim artışı olacak diye planlıyoruz. Çiftçiler açısından en önemli destek bu. Bir de eko turizm, perma kültür gibi alanlarda Kandıra’da ciddi bir potansiyel var. Burada tarımsal tesislerin açılması ve buna yönelik turizm ve tarımın buluştuğu tesislerin yapılması çok büyük fırsat. Buna gönüllü olan vatandaşlarımızın teşvik edilmesi yoluyla özellikle Kocaeli’ndeki nüfusun dinlenmek için geldiği, Karadeniz sahil yolu tamamlandıktan sonra İstanbul üzerinden gelecek olanları da hesaba kattığımızda ciddi bir turistik potansiyel kendini gösteriyor. Bu eko turizm ve perma kültür projesi ile şehir yaşamının stresinden uzaklaşmak için konaklamaya gelen, hafta sonu toprakla stres atan bir turizm türü Kandıra’da yaygınlaştırılabilir. Bu da bölgenin ekonomisine ciddi katkı sağlar.”

“ÇİFTÇİLERİMİZE DESTEKLERİMİZ SÜRECEK”

“Üniversitenin bazı bölümlerinin tarımla ilgili açılması, tarımda ileri düzey tekniklerin uygulanması, seracılığın geliştirilmesi, ileri tarım teknikleri yoluyla verimin arttırılması ve özellikle organik tarım konularında Kandıra’da ciddi potansiyel var. Bunlarla ilgili çok işimiz var. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak çiftçilerimize çeşitli tohumlar, fidanlar verilmesinden arıcılara kovan verilmesine kadar çok geniş bir yelpaze içinde destek veriyoruz. Bu desteklemelerimiz aynı şekilde devam edecek ve daha hedef bazlı çalışmalar yapılmasıyla daha verimli sonuçlar alınacak. Kandıra’mız da bundan en çok istifade eden ilçelerimizden biri olacak. Çünkü Kandıra tarımla istifade eden ilçelerimizin başında geliyor. Tüm bu hizmetlerle birlikte Kandıra’da refah artışı beklenecektir.”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑