Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Siyaset

Belediyeler Borç İçinde Yüzüyor

İlçe belediyelerinin borçlarını kamuoyu ile paylaşan CHP Milletvekili Haydar Akar, “Maalesef hangi belediyeye dokunsak borçla karşılaşıyoruz” dedi

23 Ağustos 2019 Saat: 06:22
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.690 kez okunmuştur

Belediyeler Borç İçinde Yüzüyor
Belediyeler Borç İçinde Yüzüyor

CHP PM Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ilimizdeki belediyelerin borçlarına ilişkin açıklama yaptı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin en borçlu belediye olduğunu belirten Haydar Akar, “2018 yılı sonu itibari ile toplam 6 milyar 246 milyon lira borcu bulunan belediyenin faize ödemesi gereken miktar 3 milyar lira. Büyükşehir bütçesi geçtiğimiz yıl 3 milyar 390 milyon liraydı. Birçok bakanlıktan fazla bütçeye sahip bir belediye her yıl borç artışı yapıyor. Ancak bunu vatandaşa hizmet olarak yansıtmıyor” dedi. 

İlçelerde de durumun farklı olmadığını belirten Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, özellikle Gebze Belediyesinin 2018 yılı sonu itibari ile 429 milyon lira borcu bulunduğunu ancak israftan da kaçınmadığını söyledi ve kiralık binek araçlar için yaklaşık 4 milyon lira ödediğini açıkladı. CHP’ye geçen İzmit Belediyesinin 207 milyon lira borçla devralındığının altını çizen Akar, “Maalesef hangi belediyeye dokunsak borçla karşılaşıyoruz. 300 milyon bütçesi olan İzmit Belediyesi ne yapmış ne kazandırmış kente?” ifadesini kullandı.

Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ın verdiği tutarlara göre Belediyelerin borçları şöyle gerçekleşti; Başiskele 72 milyon lira, Darıca 128 milyon lira, Derince 68 milyon lira, Gölcük 3 milyon lira, Kartepe 115 milyon lira, Karamürsel 19 milyon lira, Körfez 117 milyon lira, İzmit 207 milyon lira, Gebze 429 milyon lira. Toplam borç tutarı 1 milyar 158 milyon lira oldu. Çayırova ve Kandıra belediyelerinin yasal süre içerisinde kendisine cevap vermediğini belirten Akar, önümüzdeki süreçte yapılan hizmetlerin ve borçların da yakın takipçisi olacaklarının altını çizdi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑