Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Eğitim

Belediye Başkanı ilçedeki 10 bin öğrenciye tablet dağıttı

Dilovası ilçesinde sanayi kuruluşlarından da destek alan belediye tarafından eğitimlerine destek verilmesi amacıyla öğrencilere 10 bin tablet, ücretsiz bir şekilde dağıtıldı.

15 Şubat 2021 Saat: 18:10
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.992 kez okunmuştur

Belediye Başkanı ilçedeki 10 bin öğrenciye tablet dağıttı
Belediye Başkanı ilçedeki 10 bin öğrenciye tablet dağıttı

Dilovası Belediyesi, ilçede eğitim gören öğrencilerin uzaktan eğitim sürecinde sıkıntı yaşamamaları için 10 bin tablet bilgisayarın dağıtımına başladı. Eğitime yaptığı yatırımlarla adından söz ettiren Dilovası Belediyesi'nden büyük bir eğitim hamlesi daha geldi. Maaşını öğrencilere burs olarak dağıtan, eğitim yardımı için makam aracını satan Belediye Başkanı Hamza Şayir, şimdi de ilçede ikamet eden ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine 10 bin tablet bilgisayar dağıtımına başladı. Başkan Şayir ilkokul öğrencilerini de unutmadı. İlkokul öğrencilerinin de, ortaokula başladıkları gün, tabletlerine kavuşacaklarını müjdeledi.

TÖRENE GENİŞ KATILIM
“Öğrencilerimize tablet, geleceğimize umut” projesi kapsamında Yılport Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde program düzenlendi. Programa; Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Milletvekilleri Cemil Yaman, İlyas Şeker, AK Parti İl Başkan Vekili Engin Güzel, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sadık Akar, Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, Makinacılar OSB Başkanı Sedat Silahtaroğlu, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, kurum müdürleri, muhtarlar ve STK temsilcileri katıldı. Programa olan ilgi, Dilovası'na verilen önemi bir kez daha gösterdi.

ÖĞRENCİLERE TEBRİK
Başkan Şayir, koronavirüs salgını nedeniyle ülke olarak zor bir süreçten geçildiğini belirterek, “Ülke olarak tüm dünya gibi, zor bir süreçten geçiyoruz. Koronavirüs salgını altında, bir yandan hastalıktan korunmak, bir yandan hayatı olağan akışı içerisinde devam ettirmeye çalışıyoruz. Bu süreçte her birimiz fedakarlıklarda bulunduk. Öğrencilerimiz bu süreçte eğitimlerine, öğretmenlerinden, okullarından, arkadaşlarından uzak devam etmek zorunda kaldılar. Emin olun, büyük iş başardılar. Çocuklarımızı tebrik ediyorum” dedi.

DİLOVASI ZAYIF İLÇEYDİ
Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, “Dilovası, Milli Eğitim anlamında Kocaeli içinde imkan olarak hep en zayıf ilçeydi. Bu açığı gidermek için sanayicimizin çok desteğini aldık. Benden önce de, benim dönemimde de ilçemize okullar yaptılar, malzeme temininde ve desteklerde bulundular. Yaptıkları okullar, atölyeler ve verdikleri imkanlar bizim için hep büyük avantaj oldu. İlçemiz eğitimde büyük yol kat etti. Belediye başkanımızda eğitime gönül veren biri. Başkan olmadan önce iş insanı kimliği ile de her zaman eğitimin yanında oldu” ifadelerini kullandı.

FİBER ALT YAPI MÜJDESİ
Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak ise, “Eğitim her şeyin başında geliyor, Eğitime hepimizin ihtiyacı var. Türk Telekom’da görev yapan biri olarak bu sabah Türk Telekom yetkilileri ile yaptığım görüşmede bu yılsonu itibari ile Dilovası’nın tamamen fiber alt yapıya kavuşacağını müjdelemiş olayım. Tabletlerin sağlanmasında ve dağıtılmasında emekleri olan Belediye Başkanımız ve sanayicilerimize teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından törene katılan protokol üyeleri temsili törende 38 öğrenciye tabletlerini teslim etti, günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi. Koronavirüs önlemlerine uyulan tören ile birlikte, 10 bin tabletin dağıtımı da başladı. Tüm öğrencilere en kısa sürede tabletlerin ulaştırılacağı öğrenildi.

 

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑