Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Eğitim

Akalın Ailesi'nden Eğitime Dev Destek

Kandıra'nın köklü esnaflarından Akalın ailesinin bağışlarıyla Kandıra’ya kazandırılan ikinci anaokulunda son aşamalara gelindi.

7 Temmuz 2020 Saat: 03:21
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 13.557 kez okunmuştur

Akalın Ailesi'nden Eğitime Dev Destek
Akalın Ailesi'nden Eğitime Dev Destek

Hatırlanacağı üzere Kandıra'da 130 yıldır manifaturacılık yapan ilçenin köklü esnaflarından İsmail Akalın ve amcası Ahsen Akalın, kıt kanaat kazandıkları paranın bir kısmı ile Kandıra'da Anaokulu yapılması için bağışta bulunmuştu. Yaklaşık 4 ay önce Akdurak Mahallesi'nde bulunan Kandıra Anadolu Lisesinin önündeki arazinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden tahsis edilerek okulun maliyetinin yüzde 50'sini Akalın Ailesi adına Ahsen Akalın tarafından üstlenmesi görüşülerek İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ve Akalın Ailesi arasında protokol imzalanmıştı.

YENİ DÖNEME HAZIR

Protokol sürecinin akabinde yapımına başlanan anaokulunda son aşamaya gelindi. 400 metrekare alan üzerine inşa edilen anaokulunda 4 ay gibi kısa bir sürede çalışmaların büyük bir bölümü tamamlandı. Dış cephesi tamamlanan, kapı ve pencereleri takılan anaokulu, bahçe düzenlemelerinin ardından eğitime hazır hale getirilecek. Okulun ismi Perihan-Ahsen Akalın Anaokulu olarak yeni eğitim ve öğretim yılında 5 yaş grubu okul öncesi öğrencilerine eğitim vermeye başlayacak.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑