Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Spor

23 başpehlivana devlet sporcusu unvanı verilecek

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Başpehlivan Aydın Demir ve Ahmet Taşçı'nın devlet sporcusu unvanı alması için TBMM Genel Kurulu’nda sunduğu önerge, oy birliği ile kabul edilerek, kanunun 19. maddes

6 Temmuz 2019 Saat: 07:44
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.179 kez okunmuştur

23 başpehlivana devlet sporcusu unvanı verilecek
23 başpehlivana devlet sporcusu unvanı verilecek

TBMM Genel Kurulu’nda Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşüldü. Görüşmeler sürerken İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ve diğer parti grup başkan vekillerinin verdiği önergeyle kanunun 19.maddesine ek madde eklenmesi teklif edildi. 

Kırkpınar Başpehlivanlarından Karamürselli Ahmet Taşçı’yı da ilgilendiren madde Meclis’te oy birliğiyle kabul edildi.

Meclis Genel Kurulu’nda Salı günü Başpehlivanlara devlet sporcusu unvanı verilmesi konusunda CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer’in geçen yıl Temmuz ayında verdiği kanun teklifinin gündeme alınması görüşmesi gerçekleşmiş, Türkkan da yaptığı konuşmada bu konudaki hassasiyetini ve desteğini dile getirmişti. 

TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen kanuna eklenen maddeyle Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde altın kemerin 2 kez sürekli sahibi olan Karamürselli Ahmet Taşçı devlet sporcusu unvanına kavuştu. 

O madde ise şöyle: 

"MADDE 19- 24/6/2008 tarihli ve 5774 sayılı Başarılı Sporculara Aylık Bağlanması ile Devlet Sporcusu Unvanı Verilmesi Hakkında Kanuna aşağıdaki ek madde eklenmiştir. "EK MADDE 1- (1) Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde üst üste üç defa altın kemer kazanarak altın kemerin devamlı sahibi olanlara 7’nci madde uyarınca Devlet Sporcusu unvanı verilir. Bunlar hakkında Devlet Sporcularına ilişkin olarak bu Kanunda yer alan hükümler uygulanır.”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑