Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Sağlık

12 İlçede Antikor Testleri Pazartesi Başlıyor

Koronavirüse karşı Türkiye genelinde oluşan bağışıklık değerlerini ortaya çıkarmak için Sağlık Bakanlığı antikor testi yapacak. 12 ilçede belirlenen evlerde, İl Sağlık Müdürlüğü'nün 40 kişilik ekibi antikor testi yapacak

12 Haziran 2020 Saat: 23:54
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 53.219 kez okunmuştur

12 İlçede Antikor Testleri Pazartesi Başlıyor
12 İlçede Antikor Testleri Pazartesi Başlıyor

Sağlık Bakanlığı, Türkiye İstatistik Kurumu ile birlikte Türkiye’de 153 bin hanede antikor testi için çalışmaları bitirdi. 15 Haziran Pazartesi günü 7 pilot ilde testler başlayacak. Kocaeli’de TÜİK Genel Merkezi tarafından, 12 ilçede belirlenen 4 bin hanede testler yapılacak. İl Sağlık Müdürlüğü'nün 40 ekibi, 10 günde 4 bin eve giderek her haneden bir kişiden test alacak. Belirlenen hanelerde test yaptırmak istemeyen olmaması halinde yedek belirlenen hanelere gidilecek.

10 GÜNDE BİTİRİLECEK

Koronavirüs ile yaklaşık 4 aydır devam eden mücadelede virüsün kontrol altına alınması ile antikor testlerine geçildi. Sağlık Bakanlığı’nın TÜİK ile birlikte yapacağı testlerde, Türkiye’de antikor oluşumunun oranına bakılacak. Kocaeli’de TÜİK tarafından 12 ilçede belirlenen 4 bin haneye İl Sağlık Müdürlüğü tarafından oluşturulan ekipler gidecek. 40 kişilik ekip, 10 günde belirlenen adreslere giderek her hanede bir gönüllüden örnek alacak.

İKİ TEST BİRLİKTE

Kişiden önce koronavirüs testi olan PCR için ağız ve burundan sürüntü alınacak. PCR testi, kişinin koronavirüs olup olmadığını tespit etmek için yapılacak. Ardından virüse karşı kişinin antikor oluşturup oluşturmadığına bakmak için kan örneği alınacak. Test yapılan kişiler, sonuçları 2 gün içinde e-nabız üzerinden görebilecek. Türkiye genelinde yapılacak testlerin ardından Türkiye’de virüse karşı bağışıklık oluşup oluşmadığı ile ilgili oran ortaya çıkacak ve Sağlık Bakanlığı bu verilere göre yeni mücadele politikaları oluşturacak.

GTÜ’DEN AYRI OLACAK

Kocaeli’de yapılacak testlerin aplikasyon çalışmaları tamamlandıktan sonra 15 Haziran Pazartesi günü ekipler sahaya inecek. Ekipler pazartesi aplikasyon çalışması bitmezse en geç salı günü Kocaeli’de antikor testlerini başlatacak. Gebze Teknik Üniversitesi'nde Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) ve Kocaeli Sanayi Odası tarafından kurulan laboratuvarda yapılacak antikor testleri bu çalışmanın dışında olacak.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑