Yasaklar kalkıyor, şenlik başlıyor

1 Nisan 2022 Saat: 01:01
Yasaklar kalkıyor, şenlik başlıyor
Halk arasında oklama olarak da bilinen Turna balığının av yasağı 1 Nisan’da sona erecek, balıkçılar oltalarını Turna balığı için sallayabilecek.

Kocaeli Sportif Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (KAMADER) Başkanı Engin Uztürk, yaptığı açıklamada, amatör olta balıkçılarının dört gözle beklediği Turna balığı avının 1 Nisan tarihi itibari ile serbest olacağını açıkladı. Uztürk, 5/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ Hükümleri gereğince, 15 Aralık’tan bu yana avlanılması yasak olan Turna Balığı avının 1 Nisan itibarı ile serbest olduğunu duyurdu. “Amatör balıkçıların avlanırken; “Adet ve boy limitlerine uyalım, uymayanları ise uyaralım” diyen Uztürk, “Turna balığı, 40 santimin üzerinde, günde en fazla 5 adet, halen avı serbest olan doğal alabalık ise 25 santimin üzerinde, günlük en fazla 3 adet avlanılabilecek. Yasağa uymayanlara ise yetkili birimler tarafından ağır para cezaları uygulanacak” ifadelerini kullandı.

TUTAN KAZANACAK
Engin Uztürk (Kamader)’nin Kandıra belediyesi ile geleneksel hale getirdiği Turna Balığı ve Tatlısu Levreği Şenliği’nin 14'ncüsünü 20-21-22 Mayıs günleri Kandıra Kaymaz(Ütük) Göletinde gerçekleştireceğiz. Pandemi dolayısıyla 2 yıl ara verdiğimiz süpriz eğlenceler dolu olan şenliğimize doğa dostu tüm aileleri çocuklarıyla birlikte şimdiden etkinliğimize davet ediyoruz. Kötü alışkanlık edinme yaşı ortaöğretim seviyelerine kadar düştü. Çocuklarımızın ilgi alanlarını bu tarz sportif faaliyetlere çekerek onları telefon ve tablet başlarından kaldırmayı planladığımız bu organizasyonu çok önemsiyoruz. Kandıra Belediyemiz ile detaylı çalışmalarımaza başladık” dedi.

“YASAĞIN TAKİPÇİSİYİZ”
Av yasağının sıkı takipçisi olduklarını belirten KAMADER Başkanı Engin Uztürk, "Başta üyelerimiz olmak üzere ulaşabildiğimiz tüm amatör balıkçılara yönelik, balık türlerinin korunması, yaşatılması ve bilinçli avcılık için bilgilendirme çalışmalarımız devam ediyor. Av yasağıyla ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla koordine içindeyiz. Yasaklara uyulması konusunun sıkı takipçisiyiz. Amatör balıkçıların av yasağının başlangıç ve bitiş tarihlerine, adet ve boy limitlerine uymalarını, uymayanları ise uyarmalarını bekliyoruz.

CAMİAYA YAKIŞANI YAPALIM
"Sizlerden ricamız gittiğiniz meralarda, kamp kurduğunuz ve mola verdiğiniz alanları temiz bırakmaya özen gösterin. Çeşme başlarını ve yalakları temiz bırakalım, her yönüyle örnek bir davranış sergileyelim. Yıllardan beri süre gelen bu asil geleneğin, asil birer ferdi olarak camiayı ve kendimizi küçük düşürücü hareketlerden kaçınalım, iyi ve güzel davranışlarla örnek ve asil bir avcı olduğumuzu gösterelim. Temiz çevre, sağlıklı yaşam ve sürdürülebilir avcılık dileğiyle, herkese ‘rast gelsin'’ şeklinde konuştu.








YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız