Veysal Tipioğlu: Kocaeli’de 15 faili meçhul cinayet aydınlatıldı!

29 Temmuz 2022 Saat: 12:10
Veysal Tipioğlu: Kocaeli’de 15 faili meçhul cinayet aydınlatıldı!
Kocaeli İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, yeni emniyet binasında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kocaeli’deki suç oranlarında düşüş olduğunu belirtirken, göreve geldiği günden bu yana 15’e yakın faili meçhul cinayet dosyasının aydınlatıldığını

Basın mensuplarının soruları da yanıtlayan emniyet müdürü Tipioğlu, ilimizde polis eksikliği olup olmadığıyla ilgili soruya “Hiç bir zaman polislik eksiğimiz olmadı. Sayısal olarak oldu ama ruh olarak hiç eksikliğimiz olmadı. Hem genel müdürlük hem de İçişleri Bakanlığı’nın talimatı ile kadromuz güçlendirildi. 426 yeni memur arkadaşın ataması da yapıldı. 2016- 2017 ile 2021 yılını mukayese ettiğinizde yüzde 17’ye varan nüfus artışı görüyoruz. Buna rağmen yüzde 11,9’luk suç oranlarında düşüş var. Bu teşkilat mensubu kardeşlerimizin öz verili çalışmalarından kaynaklanır” dedi.

15 FAİLİ MEÇHUL CİHAYET AYDINLATILDI
Tipioğlu göreve geldiği günden bu yana ilimizde 15 faili meçhul cinayetin aydınlatıldığını belirterek “Devlet unutmaz unutursa da devlet olmaz. Suç ne zaman işlenirse işlesin bağımsız yargı önüne çıkarılması gerekiyor. Devlette faili meçhulun olamayacağını devlete güvensizlik yaratacağını konusunda görüşme yaptık. Buna katkı sunan tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum, alınlarından öpüyorum. O günden sonra faili meçhul tüm dosyalar incelendi, yeni olay olmuş gibi didik didik edildi. Bugüne kadar da 15’e yakın faili meçhul cinayet aydınlatıldı. Bunun haklı gururu herkesedir” ifadelerini kullandı.







YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız