Ülker, Kandıra’da iki fabrika kuracak

26 Haziran 2022 Saat: 12:50
Ülker, Kandıra’da iki fabrika kuracak
Kandıra Gıda İhtisas OSB’de alt yapı çalışmaları son hızla devam ederken Türkiye’nin en önemli gıda üreticilerinden olan Yıldız Holding’e ait Ülker, iki fabrika kurmak için GİOSB’tan yer aldı. 2023 yılının başında firma fabrikaların temellerini ataca

Alt yapı çalışmaları hızla devam eden Kandıra Gıda İhtisas OSB’de (GİOSB) Türkiye’nin dev gıda firması iki fabrika yapacak. Yıldız Holding’in sahibi olduğu Ülker markası bölgeye iki büyük fabrika yapacak. GİOSB yönetimini ziyaret eden Yıldız Holding Yönetim Kurulu üyesi Ali Ülker, alandan iki arsa aldı. Alanın alt yapısının tamamlanması ile birlikte Yıldız Holding, 2023’ün başında alanda fabrikalarının inşasına başlayacak.

15 YIL SONRA İLK
Türkiye’de 15 yılı aşkın süredir hiç yatırım yapmayan, sadece var olan yatırımları satın alan Yıldız Holding, Kandıra GİOSB’un gıda üretimi açısından iyi bir merkez olacağına inandığı için yatırım kararı aldı. 80 fabrika parseli olan GİOSB’ta iki sanayi parselini satın alan Yıldız Holding, OSB’de alt yapı çalışmaları tamamlandıktan sonra fabrikaların temellerini atacak. Holding 2023 yılında fabrikalarının temellerini atarak bölgede ilk üretim yapan fabrikalardan biri olacak.

Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker, Kandıra Gıda İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Başol’u OSB yönetim binasında ziyaret etti. Yatırım ile ilgili bilgi alışverişinden sonra Başol, Ülker’e TRT’nin nostalji radyosunu hediye etti.

GÜÇLÜ OSB OLACAK
Kurulacak iki büyük fabrikada ciddi bir istihdam da sağlanacak. Gıda İhtisas OSB’nin Kervan Gıda, Çayırova gibi önemli gıda üreticilerinden sonra Ülker’in gelmesi ile birlikte GİOSB büyük bir güç elde edecek. Aynı zamanda dünyaya gıda ihracatı da yapacak duruma gelecek olan Kandıra Gıda İhtisas OSB, Kocaeli’nin güçlü OSB’lerinden biri haline gelecek ve bölgenin gıda üretimi açısından bir üs olacak.









YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız