KOÜ’de 1 öğün yemek 13 TL

28 Eylül 2023 Saat: 08:15
KOÜ’de 1 öğün yemek 13 TL
Kocaeli Üniversitesi Rektörü Cantürk, üniversite öğrenci yemekhanelerinde bir öğün yemeğin 13 TL olduğunu söyledi. 2 Ekim’de başlayacak yeni akademik yılda yemek ve barınma dahil öğrencilerimizin sorun yaşamaması için her türlü önlemi aldık.

KOÜ Rektörü Prof. Dr. Zafer Cantürk, 2023-2024 Akademik Yılı, 2 Ekim Pazartesi günü başlayacağını söyledi. Rektör Cantürk, “Tıp ve Diş Hekimliği Fakültelerinde öğretim devam ediyor. 2 Ekim’de yeni kayıtlarla birlikte toplam 67 bin 430 öğrenci ders başı yapacak. Tüm öğrencilerimize ve hocalarımıza başlarılar diliyorum” dedi.

UCUZ TABLDOT YEMEK
Öğrencilerin ucuz yemek yemeleri için her türlü önlemi aldıklarını ifade eden Rektör Cantürk, “En ucuz yemeğin yendiği esnaf lokantalarında çorba, ana yemek, salata, tatlı su dahil 100 TL ödenirken, simit 10 TL, ekmek 7.5 TL’ye satılırken üniversitemiz yemekhanelerinde öğrencilerimiz aynı yemeği 13 TL ödeyerek yiyebiliyor” ifadelerini kullandı.

BARINMA SORUNU OLMAZ
Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da öğrencilerin barınma sorunu yaşamayacağını, 19 bin 76 yatak kapasiteli KYK yurtlarında an itibariyle doluluk oranının yüzde 96 olduğunu belirten Cantürk, “KYK yurtlarına başvuran ve kabul hakkı kazanan tüm öğrencilerimiz yerleşecek. KYK’nın aldığı önlemlerle hiçbir öğrencimiz açıkta kalmayacak” dedi








YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız