Kocaelili vatandaşların verileri mi çalındı?

16 Aralık 2023 Saat: 00:48
Kocaelili vatandaşların verileri mi çalındı?
Kocaeli'de ikamet eden yaklaşık 2,5 milyon vatandaşa bu akşam üzere aynı numaradan aynı mesaj atıldı. Gelen mesaja anlam veremeyen ve sosyal medyada paylaşımda bulunan vatandaşlar, verilerinin çalındığından şüphe ediyor. İşte detaylar...

Kocaeli genelinde aynı anda milyonlarca kişiye ulaşan mesajda şu ifadeler kullanıldı: “Adınıza AP057727846 Barkodlu alıcı ödemeli kargo gönderi kabul edilmiştir”

Mesajda ayrıca kredi kartı tutarı 12 milyon 977 bin TL tutarında yer alırken hemen arkasından da bilgi seçeneğinde bir link yer alıyor. Bilgi yazan yere tıklanması ile de hesabınız ele geçiriliyor. Çoğu vatandaş kendilerine gelen mesajın ne olduğuna anlam veremezken kimileri de kendilerine kargo geldiğini düşünerek bu linke tıklıyor.

KOCAELİLİ VATANDAŞLARIN VERİLERİ ÇALINDI İDDİASI!
Mağdur olan vatandaşların sosyal medyada birbirlerini uyarması ile ortaya çıkan bu dolandırıcılık yöntemi, Kocaeli'de ikamet eden yaklaşık 2,5 milyon vatandaşı etkilediği iddia ediliyor. Gelen mesaj karşısında şoke olan ve sosyal medyada paylaşımda bulunan vatandaşlar, verilerinin çalındığından şüphe ediyor. Sosyal medyada paylaşımda bulunan vatandaşlar, verilerimiz çalındı mı? sorusunu soruyor. Öte yandan Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlar Bürosu'na bağlı ekiplerin olayla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.









YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız