Kocaeli'de vaka sayıları arttı, doktorlar uyardı

6 Temmuz 2022 Saat: 06:40
Kocaeli'de vaka sayıları arttı, doktorlar uyardı
Kocaeli Tabip Odası, koronavirüs vaka sayılarının artması üzerine vatandaşları uyardı. Başkan Prof. Dr. Ayşe Engin Arısoy, “Kalabalık yerlerde maske takılmasına özen gösterilmeli, bayramda yaşlılarla temas en aza indirilmeli ve aşılar tamamlanmalı” d

Koronavirüs pandemisinde günlük vaka sayılarının 1000’in altına düşmesi ile birlikte Sağlık Bakanlığı maske yasaklarını kaldırdı. Ancak, yaşanan rehavetin ardından son günlerde vaka sayıları yeniden artmaya başladı. Bakanlık tarafından haftalık olarak açıklanan vaka sayıları bir haftada iki katına çıktı. Geçtiğimiz hafta 26 bin 635 olan vakalar, bu hafta ise iki katından fazla artarak 57 bin 113 çıktı. Kocaeli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Ayşe Engin Arısoy, kalabalık ortamlarda maske takılmasını, yaşlılarla temasın azaltılmasını ve aşı dozlarını tamamlamayanların aşılarını tamamlamasını istedi.

HASTANELERE YANSIYOR
Sağlık Bakanlığı’nca net açıklama yapılmayan ancak her geçen gün hastaneye başvuranların sayısının artığı koronavirüs vakaları ile ilgili tedirginlik artmaya başladı. Özellikle hastane acil servislerine yapılan başvurulardaki artışlar dikkat çekerken, hastane yatışları ve yoğun bakımlara ise henüz yansıma olmadığı belirtildi. Hastanelerdeki artış ile ilgili kendilerine bilgilerin geldiğini söyleyen Tabip Odası Başkanı Arısoy, “Üyelerimizden bize gelen bilgiler vaka sayılarının her geçen gün arttığı yönünde. Bir rakam vermemiz mümkün değil ama hastanelerimize yansıyanlar, artışın yüksek olduğunu gösteriyor. Hastane yatışlarında ve yoğun bakımlarda ise artış olmadığını biliyoruz” dedi.

BAYRAMA DİKKAT
Yaklaşan Kurban Bayramı ile birlikte vaka artışlarının bayramda yeni bir pik yapması beklenirken, bakanlıktan henüz bir açıklama gelmemesi de dikkat çekti. Bu noktada vatandaşlardan kendi önlemlerini almalarını isteyen Prof. Dr. Arısoy, “Mutlaka kalabalık alanlarda maske takılmasına özen gösterilmeli. Bayramda ve normal şartlarda da yaşlı, kronik hastalığı olan vatandaşları korumak için bu kesim ile teması en aza indirmek lazım. Tüm vatandaşlarımızı kendi önlemlerini almaya davet ediyoruz. Aşı dozlarını tamamlamayan vatandaşların dozlarını tamamlamasını ve Sağlık Bakanlığı’nın aşı konusuna yoğunlaşmasını istiyoruz” dedi.








YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız